Mayke van Veldhuizen

Mayke van Veldhuizen

"Ik besloot dat ik alles kon" - Loesje

Hallo, mijn naam is Mayke van Veldhuizen en ik kom uit Friesland. Ik ben aan de Theaterschool begonnen met de dansvooropleiding 5 o'clock class en vervolgens ben ik naar de Urban Contemporary (JMD) gegaan.

Tijdens mijn dansopleiding heb ik verschillende dans intensives en een Program gedaan in het buitenland, zoals Hofesh Shechter Intensive en meerdere Gaga Intensives. Ik vind het fantastisch om over de hele wereld nieuwe mensen te ontmoeten en mee te dansen. Door dans kan ik mezelf beter uiten. Het creatieproces vind ik altijd iets magisch: je werkt met mensen samen uit verschillende (kunst)disciplines om iets heel bijzonders te creëren. Naast dansen heb ik een grote passie voor zeilen - dans en zeilen vullen elkaar aan.

Dansfilm project Meragesh

Op een bijzondere locatie muziek, dans en film combineren.

Overige projecten

Choreografie verzorgen voor jubileumconcert Sweelinck-Cantorij Stiens en Naska Orkest, voorstelling 24 april 2016 in Stiens.

Delfts Fringe Festival 2 t/m 12 juni 2016, choreografie door Jamie de Groot

Its Festival, juni 2016.

Over het IJ Festival 2015, "Stay (Up) Date", choreografie: Jamie de Groot.

Downloads

Stage

Vertigo International Dance Program in Jeruzalem, Israël van het gezelschap Vertigo Dance Company. Vijf maanden lang een intensief traject doorlopen met Israëlische en Internationale dansers.

Terug naar lijst
Delen