Erwin Dörr

Erwin Dörr

Opleiding
Mime
Lichting
2016
Specialisatie

Fysiek Spel, Stage Fighting, Shaolin Kung Fu

E-mail
erwindorr@gmail.com

Ga het oncomfortabele aan. Vrees niet voor repetities die soms niet prettig, of erg uitputtend en zwaar zijn. Ga ervoor en je zult er veel voor terug krijgen wat je vooraf niet kunt bedenken. Een vooroordeel hebben is niet erg, dat kun je niet tegen houden. Als je er maar nooit naar handelt.

Een van de mooiste dingen aan het spelen is dat ik het publiek mee kan nemen op reis terwijl zij zitten. Het publiek moet niet alleen kijken, maar met alle mogelijke zintuigen ervaren wat er wordt gecommuniceerd op de vloer. De toeschouwers mogen wat mij betreft altijd een juiste dosis dreiging voelen en wat oncomfortabel zijn.

Het observeren van alle verschillen en overeenkomsten tussen de dagelijkse bezigheden van de dieren en de mensen.

Het meesterlijke gevoel voor timing van Toon Hermans. De strakheid en technisch sterke bewegingen van Tony Jaa. De nuchterheid in absurde situaties van Martin van Waardenberg.

Een realistisch doel is om mijzelf bij een stunt team te voegen in het buitenland en mij verder te specialiseren in stunts en stage fighting.

Een van mijn grootste en meest onrealistische dromen is om een Marvel Hero of James Bond te spelen.

Verre Buur

Een onderzoek samen met Joey Schrauwen over hoe twee goede vrienden elkaars aanwezigheid voelen terwijl ze niet samen zijn. We probeerden ook naar voren te halen hoe het is om iemand te missen en wat dat met ons doet.

De handicap die we onszelf op hebben gelegd is dat alles wat we aan decor en lampen gebruiken in een busje moest passen en we alles zelf konden regelen. Ook de techniek tijdens de voorstelling.

Overige projecten

Celebration of Life. Een afstudeervoorstelling van regie student Espen Hort .

Stage

2014 - Dahmer Syndrome - Bunnyhead Productions. Geregisseerd door Østein Johansen. Deze voorstelling hebben we in Noorwegen en Nederland gespeeld. We hebben een onderzoek gedaan naar een van de meest beruchte seriemoordenaars Jeffrey Dahmer en wat hem bewoog om te doen wat hij allemaal deed. In de voorstelling probeerden we het publiek mee te nemen in zijn zelfgemaakte wereld.

2014/2015 - De zere neus van Bergerac - RO Theater. Geregisseerd door Pieter Kramer. Een grote familiemusical die tourde door heel Nederland. Een bewerking van Cyrano de Bergerac geschreven door Arjan Ederveen, met bewerkte liedteksten van bekende Franse chansons door Alex Klaassen. Een musical met zang, dans, spel, stage fights en stunts.

2015 - Framing - Feikes Huis. Geregisseerd door Johannes Bellinx. Deze voorstelling hebben we op Oerol en Over het IJ festival gespeeld. Een kijk-installatie die speelde met zichtvelden van het publiek. Het liet het publiek een andere kijk geven op een bepaald stuk gebied met realistische en onrealistische beelden. Het bracht de wereld van film en live performance bij elkaar.

Terug naar lijst
Delen