Danielle Minnee

Danielle Minnee

Opleiding
Docent dans
Lichting
2016
E-mail
danielleminnee@gmail.com

Photography: Ron van den Berg

De danskunst is een manier om uit te spreken, te bespreken en te verbreken. Een middel waardoor het verborgene zichtbaar wordt gemaakt en een vrije, creatieve en vindingrijke wereld wordt geschapen met het meest persoonlijke deel van ons bestaan: het lichaam.

"It is its own language, but it is beyond words, which I think is also freeing for the viewer. You are watching your own body represented by another body. And maybe that touches people in a way that is beyond the usual.”

Projecten

"Tick Tock Croc"

Tick Tock Croc is een dynamische groepschoreografie van 8 minuten, waarin de dansers de slopende, hypnotiserende kracht van het begrip tijd ervaren. Het gaat hierbij om de hedendaagse werkcultuur en de invloed van het functioneren door de automatische piloot. Het concept maakt de danser een slaaf van een onzichtbaar gegeven, wat niet te stoppen is, maar wel te controleren. Controle over het eigen leven hebben en zo het eigen geluk bepalen is belangrijk voor de hedendaagse tijdsgeest. Tick Tock Croc wordt gedanst door 16 dansers van 14 tot 18 jaar die door een fysieke communicatie de toeschouwer een persoonlijke opvatting willen laten ontwikkelen.

Terug naar lijst
Delen