Swindey Helm

Swindey Helm

Opleiding
Docent dans
Lichting
2015
E-mail
Swindeyhelm@gmail.com
Contact
Facebook

Durf verder te kijken dan de dans op zich. Durf te blijven dromen. Als je voelt tijdens de opleiding dat je niet alleen dans skills in je hebt, maar ook andere kunstdisiplines interessant vindt, gebruik dat dan. Er bestaan geen grenzen. Grenzen zijn er alleen in ons hoofd en in de sociëty. Kunst kent geen grenzen!

Het idee was om dansdocent te worden, uiteindelijk ben ik mezelf als meer gaan zien dan alleen een dansdocent. Gedurende de dansopleiding deed ik ook veel aan poëzie. Schrijven, woorden op een creatieve manier gehoor geven is ook altijd een passie van mij geweest. Nu dat ik dance, poetry en paint met elkaar combineer, zie ik mezelf als kunstenares. Eén die niet één kleur draagt, maar verschillende kleuren.

Alles wat er om mij heen gebeurt. Als ik een lied hoor, krijg ik tekst en beweging in mijn hoofd binnen. Als ik een schilderij zie krijg ik opnieuw beelden binnen. Wanneer ik mensen op een bepaalde manier langs elkaar zie bewegen, raak ik al geïnspireerd.

Een eigen dansstudio, kunstruimte op Curaçao. Een open deur zijn voor verschillende creatievelingen. Mensen die zich willen ontplooien en durven in te zien dat er geen grenzen zijn.

Bekijk het maar

Als maker wilde ik iets anders proberen, toen ik de kans kreeg om met amateurs een stuk te gaan maken. Ik heb ervoor gekozen om met visueel beperkte mensen samen te gaan werken. Ik wilde henzelf, de opleiding en het publiek laten zien, dat het theater voor iedereen beschikbaar is.

Overige projecten

In mijn laatste jaar heb ik samen met Honey Eavis van Don't Hit Mama, als captain gewerkt voor een productie in het Muziektheater. Kort daarna was ik onderdeel van de samenscholing van Don't Hit Mama. In en buiten de studio hebben wij onderzoek gedaan naar de dans en eigen danskwaliteiten.

Terug naar lijst
Delen