Inge van Heeswijk

Inge van Heeswijk

Opleiding
Productie podiumkunsten
Lichting
2013
Specialisatie

Voorstellingsleiding

Ik kwam vijf jaar geleden op de opleiding met de gedachte 'ik wil voorstellingsleider worden'. Deze gedachte is nooit verdwenen. Ik vind het geweldig om midden in het creatieve proces van repeteren en voorstellingen doen te staan en daar mijn steentje aan bij te dragen.

Mijn interesse in theater in het algemeen is begonnen als kind, toen ik door mijn ouders naar dansvoorstellingen en concerten werd meegenomen. Mijn inspiratie komt voornamelijk van het gezelschap Cirque du Soleil. Door hun voorstellingen ben ik gaan onderzoeken of ik ook een plaats in de podiumkunsten zou kunnen vinden.

Ik hoop aan het werk te gaan bij verschillende opera- en musicalgezelschappen. In de toekomst wil ik stage management gaan doen bij een productie van Cirque du Soleil.

MTD - Protest

Dansvoorstelling op locatie van tweede- en derdejaars MTD studenten in samenwerking met de tweedejaarsstudenten van de OPP. Afstudeervoorstelling van mij als voorstellingsleider en Sanne de Vos als productieleider.

Nov. - dec. 2012

Overige projecten

DNOA - Where the wild things are/L'enfant et les sortileges. Regie door Timothy Nelson. 14-22 januari 2012
SNDO - Festival part 1. Derdejaarsstudenten SNDO. Sept. - okt 2012

Stage

Ik heb in het derde jaar van de opleiding stage gelopen bij DNO - Roméo et Juliette en bij Stage Entertainment - Petticoat. Daarnaast heb ik in het vierde jaar een extra stage gelopen bij Stage Entertainment - Droomvlucht de musical.

Ik houd van leren in de praktijk. Ik heb dan ook enorm genoten van alle stages. Met name het werken in theaters door heel Nederland met de cast en crew van Petticoat heb ik als geweldig ervaren. Ik hoop en kijk er dan ook naar uit om in de toekomst vaker aan reizende producties mee te kunnen werken.

Terug naar lijst
Delen