Marlies Germanus

Marlies Germanus

Niet aan jezelf twijfelen: als je iets écht graag wil, dan lukt het je!

Werken als productieleider is voor mij het uitvoeren van een passie. Wat die passie dan precies is kan ik niet echt beschrijven, maar ik vind het machtig om samen met anderen iets neer te zetten wat voor mensen een bijzondere ervaring kan zijn.

Als ik zie dat iedereen in een productie het naar zijn zin heeft en tevreden is en dat het publiek met een grote glimlach op zijn mond loopt, dan kijk ik tevreden toe en weet ik dat ik trots mag zijn.

Ik word geïnspireerd door iedereen om mij heen. Door te kijken naar de mens achter personen ontdek je nieuwe vindingrijkheid, visies op het leven en blijf je met beide benen op de grond. Voor mij is dat belangrijk omdat het me steeds doet herinneren voor wie we kunst maken: voor iedereen en niet voor onszelf.

Een grote droom van me is dat ik uiteindelijk festivaldirecteur kan worden. Op die manier kan ik praktisch en zakelijk werken, maar daarnaast ook mijn creatieve kant gebruiken.

Scenofest (Educational project of OISTAT & Praque Quedrennial)

In dit project werk ik samen met twee tweedejaarsstudenten van de opleiding Productie podiumkunsten.

Wat betekent dit project voor jou?
Dit project betekent voor mij dat ik veel kansen krijg, waaronder het samenwerken met een internationaal team dat over de hele wereld verspreid is. Dat betekent dat het produceren een nieuwe dimensie erbij krijgt. Het communiceren in een andere taal en via digitale middelen is daar een onderdeel van. Vertrouwen speelt ook een grote rol, want we zijn maar twee keer drie dagen bij elkaar geweest voordat het festival in juni van start gaat.

Ook op technisch gebied is dit een project waar ik veel van kan leren. Kortom, dit project is een enorme uitdaging en een leerzaam project.

Speelperiode: 16 t/m 26 juni 2011 - Praag, Tjechië

 

Onderzoek
Het particulier initiatief en de toekomst van het cultuurbeleid.

Overige projecten

Kwelling, in samenwerking met Tonje Langeveld (Regie), Eline Baks (Scenografie) en Roelof Pothuis (Techniek en theater)

Downloads

Stage

Het Lab in Utrecht

Terug naar lijst
Delen