Hanne Arendzen

Hanne Arendzen

Opleiding
ATKA - Toneel en kleinkunst
Lichting
2011
Specialisatie

Toneel

E-mail
hmarendzen@hotmail.com

Goed ademhalen en veel water drinken

Zie je jezelf en jouw vak als  ‘elitair’?
Of iets elitair is of niet heeft volgens mij te maken met opvoeding. Ik kreeg thuis vroeger vacuum verpakte jonge kaas van het huismerk van de albert heijn. Ik heb nooit geleerd om kaas lekker te vinden.
Door het woord elitair te gebruiken sluit je al mensen buiten. Het lijkt me gewoon niet zo handig om jezelf op die manier dat stempel te geven (ook al vind je het stiekem wel).

Wat is, in jouw ogen, het maatschappelijk belang van wat jij doet?
Ik ben opzoek naar verdieping, naar iets dat zuiver en oprecht is, wie mee wil doen mag mee doen. Maatschappelijk belang? Dat weet ik nog niet, ik ben eerst nog bezig met mijn eigen belang.

Hoe kijk jij naar het huidige culturele klimaat - en hoe kijk je naar de toekomst?
Absolute bangmakeritis, waait weer over, kan niet anders, mag niet anders. Iets dat zo gefixeerd is op de buitenkant holt zichzelf van binnen uit.

Als ik ... dan ...
Als ik heel zenuwachtig ben, dan moet ik gapen. Dat schijnen sporters ook te doen om te ontspannen voor de wedstrijd.

Ik word geïnspireerd door Howard Roark, hij blijft koste wat het kost trouw aan zichzelf en zijn ideaal. (The Fountainhead, Ayn Rand)

Crimes of the Heart

Binnen de opleiding studeer ik af met een voorstelling over jaloezie. Ik werk hieraan met 5 klasgenoten. De voorstelling wordt geregisseerd door Peter de Baan. Na een jaar op tour te zijn geweest met repertoirestukken is het heel fijn om weer zelf te kunnen maken en ontwikkelen. Ik ben blij dat ik nog één keer op kosten van de school alles kan doen waar ik zelf zin in heb.

Overige projecten

De Avonden van Gerard Reve bij Bos Theaterproducties heeft veel indruk op mij gemaakt. In dit project was alles voor het eerst. Ik was zelfs verrukt over de zompige slagroomtaart met fotoprint-in-marsepein bij de eerste lezing.

Downloads

Terug naar lijst
Delen