In Memoriam: Luc Boyer

Fotograaf: Felix Janssens, Portret van kunstenaar Luc Boyer in een roeiboot over de Aa.

Gepubliceerd op

Met verdriet en grote verslagenheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze inspirator, vriend en ex-collega Luc Boyer.

Luc Boyer was mimespeler/acteur, mimedocent, mimograaf/regisseur en performer. Luc was van 1968-2007 als docent verbonden aan de Mime Opleiding van de Theaterschool (nu Academie voor Theater en Dans).

Vele generaties studenten hebben les van hem gekregen. Luc stond zodoende aan de wieg van de carrière van talrijke mimers en performers.
 

In de woorden van een alumnus van de Mime Opleiding:

Je leerde ons een boom te zijn, niet te verbeelden maar te zijn. Een boom in een lentebriesje die een storm werd, die zijn bladeren een voor een verloor en omknakte, een zaadje in de grond werd en dat zaadje werd een bloem, een prachtige bloem die zich wentelde in de zon. Geen rollen of personages maar transformaties, het lichaam kreeg een functie die alles kon aannemen wat je maar wilde. De wereld te lijf gaan met je lichaam en zo een universum creëren, een ritueel. Je lijf was een scherm, een neutraal scherm waar je op kon projecteren. De beroemde zero. 

En nu de stilte....
We zullen je missen, grootse man. Grote inspirator van de Mime.

Onze gedachten gaan uit naar de familieleden, dierbaren en vrienden van Luc.

Alumni, studenten, docenten, medewerkers
Mime Opleiding
Academie voor Theater en Dans
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

--

In de Mimearchieven staat een mooi interview met Luc Boyer door Marijn de Langen, Decroux Café 2021 op 18 januari 2019.

https://mimearchieven.nl/Decroux-Cafe

In de Theaterkrant werd naar aanleiding van zijn overlijden een beschouwelijk In Memoriam  over zijn leven en zijn carrière gepubliceerd:
https://www.theaterkrant.nl/nieuws/luc-boyer-overleden/


Informatie over de uitvaart:

Als je hem nog even wil zien, dan kan dat op maandag 11 maart van 18:30 tot 19:30 in het Uitvaartcentrum van De Nieuwe Ooster, Rozenburglaan 7 te Amsterdam.

We nemen afscheid van hem op dinsdag 12 maart om 11:45 in het Crematorium van De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 te Amsterdam.

Het was zijn wens dat we lichte kleding dragen, en als je bloemen meeneemt wilde hij het liefste kleurige bloemen zonder linten.

 

Delen