Zwaan ​​​​​‘​​​​​​Meest indrukwekkende dansprestatie’ voor NBA alumnus Giorgi Potskhishvili

Foto: Michel Schnater Giorgi Potskhishvili als de dood in ‘De groene tafel’ van Kurt Jooss door Het Nationale Ballet.

Gepubliceerd op

Danser Giorgi Potskhishvili van Het Nationale Ballet kreeg de Zwaan voor ​​​​​‘​​​​​​Meest indrukwekkende dansprestatie’ voor zijn rol in De groene tafel uit het programma Shadows. Giorgi Potskhishvili is in 2021 afgestudeerd aan de Nationale Balletacademie.

Giorgi Potskhisvili werd in 2020 bij de Junior Company aangenomen en maakte in 2021 de overstap naar Het Nationale Ballet waar hij nu Tweede Solist is. Afgelopen vrijdag 29 september, won hij de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’, voor zijn vertolking van de rol van De Dood in Kurt Jooss’ De Groene Tafel. Giorgi danste deze rol afgelopen september tijdens het programma Shadows, waarmee Het Nationale Ballet seizoen 2022/2023 opende.

 

Delen