n00b wint Aanmoedigingsprijs Neerlands Hoop 2023 - Yentl en De Boer winnen Poelifinario

Foto: Senf Theater - fotograaf: Mark Engelen

Gepubliceerd op

De Neerlands Hoop, de meest veelbelovende theatermaker met een groot toekomstperspectief, is dit jaar gewonnen door nOOb.

De jury noemt Isabelle Kafando en Laura Bakker ‘een zeer aan elkaar gewaagd duo dat elkaar volledig aanvult en versterkt’. Met de voorstelling nOOb speelt nOObkwamen, zagen en overrompelden ze de theaters en hun publiek met een wervelwind aan sketches.’ Isabelle Kafando en Laura Bakker studeerden in 2021 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. De uitreiking was op 9 oktober in Theater Diligentia in Den Haag.

Yentl & De Boer, afgestudeerd in 2009 aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie wonnen de Poelifinario in de categorie Kleinkunst , de prijs voor de beste cabaretvoorstellingen van het voorbije seizoen.

 In de voorstelling Modderkruipers halen ze volgens de jury het beste in elkaar naar boven. Ze kozen ervoor minder te praten en meer te zingen, twee multi-instrumentalisten mee te nemen en uit te pakken met decor en kostuums. ‘Het zorgt voor een zinnenstrelend theaterconcert, waarin het aantal prachtige liedjes zo groot is, dat er nauwelijks een favoriet aan te wijzen valt.’

 

 

 

 

 

 

Delen