IPOP's Queer Feedback Sessies in 2024 [open call]

Gepubliceerd op

Queer Feedback Sessions is een artistiek onderzoeksproject van zeven weken (door IPOP), waarin theorieën en methodologieën van queering-feedback op prestaties worden onderzocht en kunstenaars de kans wordt geboden feedback te krijgen op lopende projecten. Deze mogelijkheid staat open voor studenten, medewerkers en alumni van de Academie voor Theater en Dans, maar ook voor leden van de gemeenschap uit de regio Amsterdam met interesse in het maken van queer kunst. Dit jaar verwelkomen we naast kunstenaars en onderzoekers ook mensen die geïnteresseerd zijn om getraind te worden in onze feedbackmethodieken als facilitators.

Voor de deelnemers wordt een honorarium van € 200,- aangeboden.

IPOP wil graag het samenwerkingsaspect van deze sessies onderstrepen. Hun methodologie en aanpak zijn grotendeels gebaseerd op ervaringen en creatieve dialoog met de deelnemers van twee eerdere cohorten. In januari 2024 is IPOP van plan een handleiding uit te brengen, gebaseerd op het werk in het transformeren van artistieke feedback via een queer-lens.
 
De zeven sessies vinden plaats in de winter/lente 2024 van 11.00 tot 17.00 uur op de volgende data: 3 februari, 10 februari, 24 februari, 2 maart, 9 maart, 6 april, 13 april en 20 april (zaterdagen). Sessies vinden plaats bij DAS Graduate School (Overhoeksplein 2) en ATD (Jodenbreestraat 3), beide in Amsterdam.
 
Deadline voor het indienen van aanvragen is 31 oktober 2023.
Meer informatie over IPOP: https://www.atd.ahk.nl/das-research/ipop/  

Fotocredit: afbeelding van deelnemers aan de 2e QFS in sessie met “wobbles” van kunstenaar Laura Boser.
 

Delen