Samenwerking 5 O’Clock Class met Chassé Dance Studios en Dutch Dance Centre feestelijk beklonken

vlnr: Vladik Tarasov, Anthony Heidweiller, Rahana Oemed, Lenny Balkinssoon, Bo van Zeventer, Lotte Frans, Chantal Ludwig, Percy Kruythoff, Shelley Hoekstra, Regillio Pinas, foto: Nellie de Boer

Gepubliceerd op

Op 25 april 2022 is de samenwerking van de 5 O’Clock Class met Chassé Dance Studios in Amsterdam en Dutch Dance Centre in Schagen feestelijk beklonken met een proostmoment in de Academie voor Theater en Dans (ATD). Actief verbinding zoeken met de buitenwereld is een belangrijk onderdeel van de missie en visie van de 5 O’Clock Class.

Een convenant over de samenwerking werd eerder dit jaar ondertekend door Lenny Balkinssoon, VladikTarasov, Regillio Pinas en Shelley Hoekstra, eigenaar, directie, dansdocent respectievelijk manager van Chassé Dance Studios en Bo van Zeventer, Lotte Frans en Chantal Ludwig,artistieke directie bij Dutch Dance Centre. Dit deden ze samen met directeur van de ATD Anthony Heidweiller en Percy Kruythoff  en Rahana Oemed, zakelijke/artistieke leiding van de 5 O’Clock Class.

Doorlopende talentontwikkeling
De samenwerking bestaat uit het houden van scouting en gemeenschappelijke voorstellingmomenten, het uitwisselen van docenten en professionele expertise en het geven van workshops. Op deze manier wordt een doorlopende talentontwikkeling in het jeugdprogramma gewaarborgd. ‘Bij onze nieuwe partnerinstituten begint de leeftijd van de leerlingen in de pre-opleiding vaak al bij drie jaar, zo kunnen we de kinderen veel eerder volgen’, aldus Percy Kruythoff. ‘Dit is belangrijk voor de doorstroming. Een enorm voordeel is dat het auditiemoment voor de dansers straks geen stressmoment meer hoeft te zijn, maar onderdeel wordt van een natuurlijk proces.’

Het fysieke en sociale aspect komen aan bod
Met het realiseren van deze unieke samenwerking krijgen de dansers nog meer ruimte om zich te ontplooien en om zelf initiatief te nemen. De leerlingen van de 5 O’Clock Class worden namelijk niet alleen tot dansers opgeleid en gesteund bij hun fysieke dansontwikkeling, maar krijgen ook coaching op mentaal, sociaal, creatief en maatschappelijk vlak.

Percy Kruythoff zegt hierover: ‘De jongeren leven onder een enorme prestatiedruk op school en door corona zijn ze vaak in een zwart gat terecht gekomen. De 5 O’Clock Class geeft hun een plaats om zichzelf te kunnen zijn en zich te ontwikkelen op een creatieve manier. Er is bij de 5 O’Clock een community op kleine schaal en saamhorigheid, die ze tijdens de lockdowns gemist hebben. Een van de leerlingen zei tegen mij: “ik heb hier mijn eigen stem gevonden”. Onze leerlingen komen erachter dat ze keuzes vanuit henzelf kunnen maken, die niet van buitenaf zijn opgelegd. Niet alleen het fysieke aspect maar ook het sociale aspect komt bij ons aan bod. We bieden sociale veiligheid en brengen de leerlingen samen. Echte empowerment.’

Over de 5 O’Clock Class
Sinds onze oprichting zijn wij als opleiding nauwe connecties aangegaan met organisaties in de professionele danswereld, met onderwijsinstellingen en met buitenschoolse culturele instellingen. Door deze samenwerkingen, de grote expertise die wij op het gebied van talentontwikkeling hebben opgebouwd én onze plaats binnen de Academie voor Theater en Dans, vervullen wij een unieke rol.

Wij weten jongeren van uiteenlopende culturen en achtergronden – afkomstig uit alle delen van Amsterdam en ver daarbuiten – te bereiken en geven hun de kans om zich in een breed scala aan hedendaagse dansvormen te bekwamen. De Academie voor Theater en Dans bereikt op die manier ook nieuwe doelgroepen, danstalenten die zich anders waarschijnlijk niet snel voor een officiële dansopleiding zouden aanmelden. En het bijzondere is:  onze leerlingen komen niet alleen bij kunstvakonderwijs terecht maar ook op andere plekken in de samenleving.

https://www.atd.ahk.nl/opleidingen-dans/5-oclock-class/

Over de Chassé Dance Studios
De Chassé Dance Studio’s opende zomer 2014 haar 9 studio’s in de prachtige Chassékerk in Amsterdam. Naast de reguliere lessen werken wij regelmatig mee aan theaterproducties, projecten en tv-opnames. Vinden er workshops en voorstellingen plaats en is het mogelijk om privélessen en workshops voor bedrijven of kinderfeestjes bij ons te organiseren.

Maar het allerbelangrijkste is dat onze school een veilige plek is waar iedereen die het fijn vindt om te dansen, welkom is.De Chassé Dance Studios zijn stevig verankerd in de wijk. Een uitgebreid dansprogramma met de 5 O’Clock Class kan daarom bij ons gemakkelijk een plek krijgen.
https://www.chasse-dancestudios.nl/

Over Dutch Dance Centre
Dutch Dance Centre is een dansschool met 5 vestigingen in de kop van Noord-Holland. Een dansschool waarin plezier in het dansen voorop staat. Tel daarbij op verschillende professionele dansdocenten je krijgt chemie!
Dansers die het uiterste uit zichzelf weten te halen en verder willen in het vak. Deze dansers krijgen optimale mogelijkheden binnen Dutch Dance Centre.

Wij zijn enorm blij met onze prachtige samenwerking, zodat wij samen deze ambitieuze leerlingen naar een nog hoger niveau kunnen tillen.
https://www.danscentrumchantal.nl/

 

 

Proostmoment op de ATD, foto: Nellie de Boer

Lotte Frans, Bo van Zeventer, Chantal Ludwig, foto: Nellie de Boer

Regillio Pinas, Shelley Hoekstra, Lenny Balkinssoon, Vladik Tarasov, Percy Kruythoff, foto: Nellie de Boer

Proostmoment op de ATD, foto: Nellie de Boer

Delen