Ballet Unleashed biedt een nieuw, duurzaam carrièrepad voor jonge dansers

Gepubliceerd op

De Nationale Balletacademie, Canada's National Ballet School en de Palucca University of Dance Dresden, in samenwerking met acht andere educatieve dansinstellingen, zijn verheugd de oprichting van Ballet Unleashed aan te kondigen, een nieuw project-based dansgezelschap voor jonge kunstenaars!

Ballet Unleashed is een innovatief, duurzaam pad voor kunstenaars en brengt choreografen samen met jonge dansers om nieuwe manieren van dansmaken te creëren, artistieke ideeën te delen en samen te werken aan een breed scala van balletprojecten. Ballet Unleashed is ontstaan als reactie op de wereldwijde pandemie en heeft tot doel verbindingen tussen kunstenaars en publiek mogelijk te maken en voorstellingen tot ver in de toekomst te creëren.

Choreografen en dansers brengen samen nieuwe projecten tot leven die verder gaan dan traditionele benaderingen en presentatievormen. Het eerste project vindt plaats onder leiding van de wereldberoemde choreograaf Cathy Marston en start in april 2021. Alle afstudeerders in 2020 en 2021 van de elf participerende opleidingsinstellingen kunnen zich hiervoor aanmelden. Voor de komende periode zijn meerdere projecten gepland.

Lees meer over Ballet Unleashed op www.balletunleashed.com

Delen