Zesde edititie van De Agenda bij SPRING Festival op 26 mei 16:00 uur

Gepubliceerd op

Op dinsdag 26 mei vindt in Utrecht vanaf 16 uur de zesde editie plaats van De Agenda.

Op uitnodiging van het SPRING Festival verzamelen wij in het Stadhuis van Utrecht (Korte Minrebroederstraat 2) – download een routebeschrijving (PDF).
 
Met iedere nieuwe locatie – zoals nu in Utrecht – hopen we niet alleen het landelijk gesprek voort te kunnen zetten, maar ook een gelegenheid te kunnen bieden voor lokale kunstenaars, gezelschappen, podia en opleidingen. Met SPRING verbreden we De Agenda eindelijk ook naar de internationale context!

Wat is De Agenda?
De Agenda is een reeks bijeenkomsten die moeten leiden tot een ander gesprek over de toekomst van ons (podium)kunstenlandschap, gevoerd door allerlei generaties en vakgebieden. De Agenda is een plek van geëngageerde 'zelfreflectie', waar mensen voortdurend hun eigen denkbeelden kunnen vormen en ‘slijpen’ in gesprek met andere vakgebieden en generaties. Vanuit de agenda ontstaan - zo heeft het verleden al bewezen - op organische wijze kleinere allianties die diverse adviesraden, commissies en brancheorganisaties gevraagd en ongevraagd van advies voorzien.

Open Space
Tot nu toe hebben er Agenda bijeenkomsten plaats gevonden in de Theaterschool, het Veem Theater, Frascati en de Brakke Grond in Amsterdam, en in het Ro Theater in Rotterdam. In principe werken we volgens het 'Open Space' format. De kracht van De Agenda ligt in de ontmoeting en de ruimte om te agenderen en te discussiëren in het moment. De Agenda is nadrukkelijk geen uniforme belangenbehartigingsorganisatie, maar een plek voor een ander, open gesprek over prangende kwesties in het veld.

Locatie De Agenda #6, op dinsdag 26 mei, 16-20 uur is: Stadhuis Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2 Utrecht.

Na De Agenda is om 20:30 de première van Stad der Blinden van Theater Utrecht. SPRING zorgt voor iets te eten en een 'fietsgids' voor degenen die daarnaartoe willen gaan. Download een routebeschrijving (PDF) van het Stadhuis naar de locatie van de voorstelling.

Delen