de Theaterschool lanceert nieuw festival: EXIT@MC

Gepubliceerd op

De Opleiding Theaterdocent van de Theaterschool lanceert dit jaar het EXIT festival van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 juni in samenwerking met het MC theater. Afstuderende studenten nemen dit theater voor drie dagen over, en tonen hier hun veelzijdige werk. Een klas vol talent presenteert zich met prikkelend werk aan de beroepspraktijk.

De Opleiding Theaterdocent van de Theaterschool lanceert dit jaar het EXIT festival van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 juni in samenwerking met het MC theater. Afstuderende studenten nemen dit theater voor drie dagen over, en tonen hier hun veelzijdige werk. Een klas vol talent presenteert zich met prikkelend werk aan de beroepspraktijk.

Iedere avond zal in de grote zaal van het MC theater een voorstelling te zien zijn. In de studio's vindt er een keur aan presentaties plaats, waaronder een aantal theatrale performances, een foto-expositie, een korte documentaire en een video-installatie. U kunt kennismaken met onder andere twee studenten die verslag doen van bijzondere projecten in Zuid-Afrika en CuraƧao en een theatrale installatie met leerlingen van het NOVA-college in opdracht van het Holland Festival bezoeken.

Donderdag 20 juni is er speciale aandacht voor jeugdtheater. Deze avond zijn er onder andere een korte kindervoorstelling en de voorstelling L.O.V.E. van Priscilla Vaudelle te zien, waarover een reportage is gemaakt door AT5.

Verder vindt er iedere avond aansluitend op de voorstellingen een nagesprek plaats met speciale gasten uit het werkveld. Hierbij zal onder andere student Ilrish Kensenhuis, winnares van de Echo Award 2013, plaatsnemen op de bank.

Voor het programma kijk op:
www.theaterschool.nl/agenda
www.mconline.nl/exitfestival

Informatie en adres:
EXIT Festival/ elke dag een andere programmering in 3 zalen/foyer
di 18/ wo 19/ do 20 juni 2013
MC Theater / Polonceaukade 5/ Westergasfabriek AmsterdamDelen