Kunst & Gemeenschap met Marie-Anne Leuty en Sumi Anjuman

zondag 15 mei 2022, 11:00 - 13:00 uur
Adyen Rokin 49
Rokin 49
1012KS Amsterdam

Kunst & Gemeenschap met Marie-Anne Leuty en Sumi Anjuman

In de lezingenreeks 'Visie' van de master DAS Creative Producing in samenwerking met Adyen geven Marie-Anne Leuty en Sumi Anjuman een lezing over hun werk op zondag 15 mei om 11.00u-13.00u. Locatie: Adyen kantoor @ Rokin 49. In deze lezing van mei zullen we ons richten op kunst en gemeenschap. Hoe werk je met een ondervertegenwoordigde gemeenschap? En welke plaats heeft gemeenschapszorg binnen de kunsten

 

Marie-Anne Leuty

Hoi, ik ben Marie-Anne Leuty, medeoprichter van The Study Group Foundation en hoofdredacteur van contentplatform The Quick + The Brave. Geboren in het Verenigd Koninkrijk met Réunionese roots, verhuisde ik in 2015 naar Amsterdam op zoek naar kansen en avontuur. Schrijven was iets waar ik me als kind al toe aangetrokken voelde. Als volwassene heeft het me de kans gegeven om een carrière uit te bouwen via consumenten-, lifestyle-, B2B- en creatieve PR, freelance copywriting in het buitenland, een fulltime technische baan en nu het bouwen van een contentplatform.

Ik werk sinds 2018 samen met mijn partner en mede-oprichter Obi Mgbado aan TQTB, eerst als een zijproject voordat ik me er in 2020 fulltime op richtte. Al onze content draait om cultuur, inclusiviteit, duurzaamheid en zelfzorg - ik ben vooral enthousiast over wat we kunnen doen om rust in de gemeenschap te normaliseren. Er is veel dat we kunnen doen rond gemeenschapszorg.

Als een door BIPOC opgerichte organisatie en platform begrijpen we hoe belangrijk representatie in media is. Wij ervaren prachtige, complexe, genuanceerde en uitdagende intersecties als individuen uit historisch uitgesloten gemeenschappen. We hebben media nodig die onze veelzijdige ervaringen weerspiegelen en onze verhalen ophemelen. We zijn vastbesloten om de ervaringen van geracialiseerde mensen, vrouwen en de LGBTQ + gemeenschap centraal te stellen en dat wordt weerspiegeld in het team dat we samenstellen.

 

Sumi Anjuman

Sumi Anjuman is een beeldend kunstenaar en activist, geboren en getogen in de noordelijke regio van Bangladesh. Als vrouw in een islamitisch conservatieve samenleving ervaart ze het soort onderdrukking en kwelling dat in haar werk openhartig wordt aangepakt. Ondanks haar sociaal georiënteerde onderwerp is haar werk niet rechttoe rechtaan-documentair; het voelt eerder poëtisch aan, vaak grenzend aan het abstracte. Haar collaboratieve methodologie weerspiegelt de ideeën van inclusiviteit terwijl haar foto's het publiek vaak uitnodigen om nieuwsgierig te zijn naar wat ze zien. Als gevolg daarvan hebben ze zowel een sterke cerebrale als een emotionele impact op de toeschouwer. Parallel daaraan laten haar werken zien hoe subtiliteit in benadering net zo krachtig kan zijn als een politiek statement.

Sumi woont momenteel in Nederland, waar ze haar masteropleiding 'Photography & Society' volgt aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Eerder studeerde ze af in 'Fotografie' aan Pathshala South Asian Media Institute, Dhaka, Bangladesh.

https://sumianjuman.wixsite.com/sumianjuman

 

Adyen & ATD

In 2022 starten Adyen en de Academie voor Theater en Dans een bijzondere samenwerking om ruimte te bieden voor inspiratie, reflectie en daadkracht in het hart van de stad Amsterdam.

Het bedrijf Adyen is opgericht in 2006, in het centrum van Amsterdam, door een groep Nederlandse ondernemers. Adyen is een betaalplatform dat voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld betalingen verwerkt. Momenteel heeft de organisatie meer dan 2000 medewerkers en 27 kantoren over de hele wereld. In 2021 opende Adyen extra kantoorruimte aan het Rokin, in hetzelfde stadscentrum waar de reis van het bedrijf begon. Om zich te verbinden met, en terug te geven aan, de stad Amsterdam, stelt het bedrijf zijn kantoren open voor Amsterdammers in samenwerking met de Academie voor Theater en Dans. Binnen haar onderwijs verkent de academie de manieren waarop kunst kan bijdragen aan het vormgeven van de wereld, vanuit de vaste overtuiging dat kunst mensen en de wereld in beweging kan zetten.

Lezing: zondag 15 mei om 11.00u-13.00u. Locatie: Adyen kantoor @ Rokin 49. Wil je erbij zijn? Mail dan vóór donderdag 12 mei naar: dascreativeproducing@ahk.nl

Delen