Luuk Weers

Luuk Weers

Course
Mime
Class
2018
Website
www.luukweers.nl
Contact
Facebook

Have fun! Als je een overdosis aan plezier hebt tijdens het spelen, komt alles goed.

Toen ik op de mime aangenomen werd, wist ik eigenlijk nog niet wat de mime was. Ik wist dat de audities speels waren en vrij, dat je niet hoefde te denken en niet hoefde te spelen, waardoor ik extra kon spelen. Achteraf was dat eigenlijk alles wat ik hoefde te weten, en wist ik eigenlijk heel goed wat de mime was.

Ik ben de afgelopen jaren enorm van dit vak gaan houden. Ik vind het prachtig uit hoeveel stukjes ons lichaam is opgebouwd, waardoor we er oneindig veel mogelijkheden mee hebben. Mogelijkheden om beelden te maken, associaties te maken, ritmes te maken, mensen te raken. Ik zie het als mijn reis om de rest van mijn leven al die mogelijkheden uit te vinden.

Ik wil blijven maken en blijven spelen. Ik ga bezig blijven met Hali, met dit duet of nieuwe voorstellingen. Spelen ga ik deze zomer bij Schweigman&, in Dreef, en nog in de voorstelling die ik met Karel heb gemaakt. Daarnaast hopelijk nog veel nieuwe mensen leren kennen en op verschillende plekken op de wereld aan projecten meedoen. Fascinaties delen, sparren over kunst, plezier hebben en geraakt worden.

Primordial

Primordial: de voorstelling die ik samen met mijn klasgenoot Hali heb gemaakt. 

It’s not our habit to swim in the primal soup. To be undefined. To have no fixed form.
Can we live like a bunch of molecules – just going, without purpose? 

In onze voorstelling gaan we op zoek naar een puur lichaam – als er zoiets is. Een lichaam wat niet wordt aangestuurd door de ratio, maar beweegt omdat het dat zelf kan en doet. 

En het project: Klassikale afstudeervoorstelling met Ko van den Bosch. We weten nog niet waar het precies heengaat met deze voorstelling, maar het wordt een combinatie van tekst, performance en beweging en we nemen de geschiedenis van Ko bij Alex d’electrique in ieder geval mee.

Other Projects

Een heel specifiek, klein project: Decroux-week. Een week lang hadden we in ons derde jaar een soort laboratorium, waar we ons eigen makers/spelersschap moesten verbinden met onze leermeester Etienne Decroux. Ik ging aan de slag met een eigen versie van zijn uitgedokterde mime-techniek en dit heeft me als speler een grote fascinatie en eigenheid gegeven, waar ik de projecten sindsdien op doorbouw. 

Internship

Ik heb stage gelopen bij Schweigman& en bij Barry / Karel Tuytschaever. Dit waren beiden hele interessante stages voor mij. De eerste zat ik in een cast van 13, en met een hele organisatie eromheen, de tweede was een nauwe samenwerking met Karel zelf, en stonden we slechts met z'n tweetjes op de vloer.

Deze stages hebben zo ook iets anders bijgedragen. De stage met Boukje heeft me geleerd hoe ik me binnen een grote groep kan bewegen en me laten zien – zelfstandig te zijn binnen een groep, en door een lange tour heb ik mijn spel heel erg kunnen verfijnen en kunnen oefenen met het heel vaak herhalen van materiaal. Met Karel heb ik geleerd hoe ik mee kan denken over een concept en daar zelf materiaal voor genereren. 

Back to list
Share