Hoe regel ik mijn betaling?

Voor het betalen van je collegegeld moet jij of iemand anders een machtiging afgeven in Studielink. Je kunt ervoor kiezen om het gehele bedrag in één keer (optie 1) af te schrijven, of in 9 termijnen (optie 2). Als je aan een andere Nederlandse instelling studeert en daar collegegeld betaalt, kun je bij de AHK betalen met een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) (optie 3).

De machtiging of betaling moet vóór 1 september binnen zijn bij de AHK.

Betaalmethodes

Ga naar je ToDo-lijst in Studielink. Klik op ‘voer je betaalgegevens in’.

Je kunt je machtiging bevestigen als de Centrale Studentenadministratie je persoonsgegevens heeft geverifieerd. Meestal gebeurt dit automatisch en kun je gelijk door. Zo niet, stuur dan een kopie van je paspoort naar csa@ahk.nl.

Als iemand anders jouw collegegeld betaalt stuur je de e-mail (over betaling door een derde persoon, die je via Studielink ontvangt) door aan die persoon. Diegene logt in met de eigen DigiD* om de machtiging te bevestigen. Je blijft er zelf verantwoordelijk voor dat dit op tijd gebeurt. Pas als je een e-mail hebt ontvangen dat je machtiging bevestigd is, heb je daadwerkelijk een machtiging afgegeven.

Door de digitale machtiging te bevestigen, ga je akkoord met de voorwaarden voor incasso. Hiermee geef je de AHK toestemming om het collegegeld te incasseren van de opgegeven bankrekening. Let op: de AHK kan alleen collegegeld incasseren van SEPA-bankrekeningen**.

Volg de volledige instructie van optie 1, maar let op dat je bij ‘Betalen in termijnen’, ‘Ja’ kiest. Op of rond onderstaande data wordt een negende van het collegegeld afgeschreven. Er wordt een extra bedrag van € 24 in rekening gebracht voor het betalen in termijnen.

Door de digitale machtiging te bevestigen, ga je akkoord met de voorwaarden voor incasso. Hiermee geef je de AHK toestemming om het collegegeld te incasseren van de opgegeven bankrekening. Let op: de AHK kan alleen collegegeld incasseren van SEPA-bankrekeningen**.

26 september 2022
25 oktober 2022
25 november 2022
27 december 2022
25 januari 2023
27 februari 2023
27 maart 2023
25 april 2023
25 mei 2023

Deze optie is alleen mogelijk als je, naast je studie aan de AHK, ook ingeschreven staat bij een andere Nederlandse onderwijsinstelling en daar je collegegeld betaalt.

Regel zo snel mogelijk je betaling bij de andere instelling. Vraag daar vervolgens een Bewijs Betaald Collegegeld op. Doe dit direct, want deze aanvraag kan bij sommige instellingen even duren en je BBC moet vóór 1 september binnen zijn bij de AHK. Als dat niet zo is, ben je niet ingeschreven op 1 september en kun je niet studeren.

Let op: als je collegegeld aan de andere instelling lager is dan je collegegeld aan de AHK, moet je het verschil bijbetalen vóór 1 september.

Mocht je problemen hebben met je betaling, dan is het mogelijk om aan onze balie in de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, te Amsterdam, het collegegeld in één keer te betalen. Je kunt betalen met pin of creditcard. Contant geld wordt niet geaccepteerd.

Aan een betaling met creditcard zijn kosten verbonden: Visa- en Mastercards worden belast met een extra 1,6%, American Express cards met 1,9%. Er kan aan de balie geen machtiging worden afgegeven voor een betaling in termijnen - dit kan alleen via Studielink.

Houd er rekening mee dat ook hier de betaling moet plaatsvinden vóór de start van het nieuwe schooljaar op 1 september. Zorg dus dat je je op tijd bij de Centrale Studentenadministratie meldt.

Maak vóór 1 september het volledige collegegeldbedrag over naar de bankrekening van de AHK. Nadat je het geld hebt overgemaakt, download je dit betaalformulier. Vul het in, teken het en mail het vervolgens naar csa@ahk.nl.

Rekeningnummer / IBAN: NL79RABO0309032873
t.n.v. AHK Studentenadministratie
BIC: RABONL2U
Vermeld hierbij je naam en studentnummer (als bij jou bekend)

*DigiD 

Je DigiD is je digitale identiteitsbewijs. Behalve voor Studielink heb je bijvoorbeeld ook voor het aanvragen van studiefinanciering bij DUO een DigiD nodig. Alleen mensen die in Nederland wonen kunnen met hun Burgerservicenummer (BSN) een DigiD aanvragen op digid.nl. Dit duurt minimaal vijf werkdagen. 

**SEPA

De AHK kan alleen collegegeld incasseren van SEPA-bankrekeningen. SEPA (Single Euro Payments Area) omvat alle landen binnen de EU, aangevuld met Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, Zwitserland, Monaco en San Marino.

Delen