Afstudeervoorstellingen in 2017 en 2018

In 2017 en 2018 waren twee bijzondere afstudeervoorstellingen van en met ATKA-studenten te zien:

  • Wat blijft er over van de musicalklassieker West Side Story in handen van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen? Niet veel! In De dood van Rick Martin is de verhaallijn compleet omgegooid. In deze versie val je meteen met je neus in een brute moord. Een basketballende immigrant is doodgeslagen met een baksteen. Het stuk moet dan nog beginnen.

  • In hun voorstelling De Vier Laatste Dingen houden ATKA-studenten Babette Engels en Jordy Vogelzang de ‘narcistische individualist van nu’ een spiegel voor. Hoe ga je om met de binnendringer, de vreemdeling die plotseling in jouw ruimte is? De regie was van Johan Simons.

  • In Hoe wij gezien worden doen vijf afstuderende spelers-makers een (zelf)onderzoek naar de nieuwe mens, onder begeleiding van theatermakers Matijs Jansen (Wunderbaum) en Rosa Reuten (Norfolk).

  • De wereld moet beter. Maar hoe? In Bechdeltest All beauty must die presenteert een man de oplossing: een perfecte robot. Dan nemen zes jonge vrouwen het over: hoe zien zíj die nieuwe wereld? Wat volgt is een poëtische, muzikale voorstelling, die voldoet aan ‘de Bechdeltest’.
Delen