Toelating en aanmelding

De selecties van Verkort zijn verdeeld over twee weekends, het weekend van 14 en 15 mei 2022 zijn de selecties online, het volgende weekend 21 en 22 mei 2022 zijn de selecties in de ATD op de Jodenbreestraat.De deadline voor het aanmelden is zondag 8 mei 2022. Voor beide weekends geldt dat je op allebei de dagen van het weekend beschikbaar moet zijn.

 

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden moet je beschikken over een Bachelor of Theatre of over vergelijkbare ervaring en/of opleidingsniveau.
Daarnaast moet je bij aanvang van de studie beschikken over een werk- of stageplek (minimaal 8 uur per week inclusief voorbereiding) binnen een van de werkvelden: binnen- en buitenschools, podia en festivals, community art, theaterscholen en -verenigingen.

Om je aan te melden doe je een inschrijvingsverzoek voor de opleiding Theaterdocent Verkort in Studielink (www.studielink.nl). Hiervoor heb je je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Vervolgens ontvang je van ons een e-mailbericht met daarin instructies voor het verdere verloop van de aanmeldprocedure. De opleiding Theaterdocent is een voltijd opleiding met een vrijstelling, dit betekent dat je je via Studielink aanmeldt voor een voltijd opleiding met een twee jarig programma. We raden je aan om zo snel mogelijk de gevraagde documenten in te dienen (dit is een papieren 1e ronde) zodat we je ook kunnen berichten of je door mag naar de 2e ronde. Let op: de aanmelding is voor het studiejaar 2021-2022

Via het e-mailbericht zal worden gevraagd naar:

 • een digitale pasfoto, bij voorkeur in kleur (Let op! Het bestand moet in het formaat .jpg, .gif of .png zijn en niet groter dan 3 MB)
 • een motivatiebrief, aanbevelingsbrief van iemand uit het werkveld en CV, per document niet groter dan 3 MB
 • via het e-mailbericht ontvang je ook informatie over de in te dienen schriftelijke opdracht

We starten de selectieprocedure met een zogenoemde 'papieren ronde'. Hierin kijken we of je voldoet aan de ingangseisen voor het verkorte traject. Kandidaten met een Bachelor in Theatre, stromen in principe altijd door naar de tweede selectieronde. In uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld een motivatiebrief die laat zien dat de opleiding niet geschikt is voor de student) is dat niet het geval. Van de kandidaten zonder Bachelor in Theatre wordt gekeken of het ingangsniveau vergelijkbaar is met de Bachelor in Theatre.

Verder organiseren we twee selectie-weekenden (ronde 2 & ronde 3). Tijdens deze weekenden trekken studenten en docenten twee dagen intensief met elkaar op. Door samen te werken, te eten en een theatervoorstelling te bezoeken krijgen we een helder beeld van elkaar. Tijdens dat weekend vinden er met alle kandidaten intakegesprekken plaats.

Instapcompetenties
Wij zoeken gemotiveerde studenten die beschikken over de volgende instapcompetenties:

 • nieuwsgierigheid
 • artistiek vermogen
 • creĆ«ren
 • empathie
 • initiatief
 • inzet
 • leervermogen
 • ondernemerschap
 • reflectie
 • samenwerken
 • visie
 • zelfontwikkeling

Deze competenties worden getoetst gedurende een schriftelijke toelatingsronde en een toelatingsweekend waarin de studenten verschillende opdrachten krijgen.

De datum van de deadline voor aanmelden en indienden documenten eerste ronde is zondag 8 mei 2122.
Op basis van de aangeleverde documenten wordt gekeken of de kandidaat door mag naar de 2e ronde.
Data selectie:
2e ronde 14 en 15 mei, beide dagen dien je beschikbaar te zijn, deze ronde is online.
3e ronde 21 en 22 mei, beide dagen zijn in het gebouw van de Academie voor Theater en Dans, op allebei de dagen werk je met verschillende docenten en opdrachten.


 

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar: corina.lok@ahk.nl
of jolien.scholte@ahk.nl, werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag.

Delen