Toelating en aanmelding

Op 25 en 26 juni zal de laatste selectieronde plaatsvinden op de ATD op de Jodenbreestraat. Om deel te kunnen nemen moet je beide dagen beschikbaar zijn.
 

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden moet je beschikken over een Bachelor of Theatre of over vergelijkbare ervaring en/of opleidingsniveau.
Daarnaast moet je bij aanvang van de studie beschikken over een werk- of stageplek (minimaal 8 uur per week inclusief voorbereiding) binnen een van de werkvelden: binnen- en buitenschools, podia en festivals, community art, theaterscholen en -verenigingen.

Om je aan te melden doe je een inschrijvingsverzoek voor de opleiding Theaterdocent Verkort in Studielink (www.studielink.nl). Hiervoor heb je je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Vervolgens ontvang je van ons een e-mailbericht met daarin instructies voor het verdere verloop van de aanmeldprocedure. De opleiding Theaterdocent is een voltijd opleiding met een vrijstelling, dit betekent dat je je via Studielink aanmeldt voor een voltijd opleiding met een twee jarig programma.

Omdat het formeel gezien dus een voltijdsopleiding is betekent dit dat dat je je via Studielink aanmeldt voor een voltijd opleiding met een twee jarig programma. Door die vrijstelling is het onderwijs dat je volgt in de praktijk deeltijd wat wil zeggen: je volgt onderwijs op de maandagen en 8-10 weekenden per jaar en werkt daarnaast 6 uur in de praktijk als theaterdocent. 

We raden je aan om zo snel mogelijk de gevraagde documenten in te dienen (dit is een papieren 1e ronde) zodat we je ook kunnen berichten of je door mag naar de 2e ronde.

Via het e-mailbericht zal worden gevraagd naar:

  • een digitale pasfoto, bij voorkeur in kleur (Let op! Het bestand moet in het formaat .jpg, .gif of .png zijn en niet groter dan 3 MB)
  • een motivatiebrief, aanbevelingsbrief van iemand uit het werkveld en CV, per document niet groter dan 3 MB
  • via het e-mailbericht ontvang je ook informatie over de in te dienen schriftelijke opdracht

We starten de selectieprocedure met een zogenoemde 'papieren ronde'. Tijdens deze ronde bekijken we het CV, de referenties, je antwoorden op een aantal inhoudelijke vragen en je motivatie. We kijken hierbij naar of je voldoet aan de ingangseisen voor het verkorte traject. Kandidaten met een Bachelor in Theatre, stromen in principe altijd door naar de tweede selectieronde. In uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld een motivatiebrief die laat zien dat de opleiding niet geschikt is voor de student) is dat niet het geval. Van de kandidaten zonder Bachelor in Theatre wordt gekeken of het ingangsniveau vergelijkbaar is met de Bachelor in Theatre.

Daarna organiseren we een weekend (25 en 26 juni). Tijdens deze dagen trekken studenten en docenten twee dagen intensief met elkaar op. Tijdens dat weekend vinden er met alle kandidaten intakegesprekken plaats.

 


Instapcompetenties

    nieuwsgierigheid
    artistiek vermogen
    pedagogisch vermogen
    creĆ«ren
    empathie
    initiatief
    inzet
    leervermogen
    ondernemerschap
    reflectie
    samenwerken
    visie
    zelfontwikkeling

Deze competenties worden getoetst gedurende een schriftelijke toelatingsronde en een toelatingsweekend waarin de studenten verschillende opdrachten krijgen.

De datum van de deadline voor aanmelden voor de laatste selectieronde is uiterlijk 7 juni 23.00 uur.

Data selectie:
Eerste selectieronde: 14-15 mei en 21-22 mei        Inschrijven niet meer mogelijk!

Tweede selectieronde: 25, 26 juni       Inschrijven mogelijk tot en met 7 juni 2022

Voor meer informatie of inhoudelijke vragen over de opleiding kun je een e-mail sturen naar: corina.lok@ahk.nl of bellen met 06-396 69622.
Voor vragen over de procedure of de selecties kan je contact opnemen met  jolien.scholte@ahk.nl, (werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag).

 

Delen