Leren vanuit en in de praktijk

Tijdens het eerste jaar zoek je actief naar wat je drijft als maker en docent. In het tweede jaar is er ruimte voor projecten die aansluiten bij je eigen ambitie, waarin je je verder kunt ontwikkelen.
Op maandagen en tijdens zeven weekenden per jaar volg je lessen en workshops op de Academie voor Theater en Dans. Daarnaast werk je 6 uur per week op praktijkplekken. Ook je eigen werkplek kun je, onder bepaalde voorwaarden, als praktijkplek inzetten.

Vanuit je eigen werkpraktijk breng je cases in die we behandelen tijdens de theorielessen. Vanuit het lesprogramma neem je inspiratie en tools mee naar de praktijk. Vanuit het tafel-en-vloer-principe leer je maken met kinderen, jongeren, volwassenen en bijzondere doelgroepen. Daarnaast krijg je onder andere les in het interdisciplinair werken en het werken op locatie.

De opleiding werkt met een diverse groep theatermakers en docenten. Inspiratoren die vanuit een eigen praktijk hun ervaring, expertise en netwerk meenemen de opleiding in.

Studiebelasting en vrijstellingen

De totale studiebelasting van de opleiding is 18-22 uur per week, inclusief zelfstudie en het werken op de praktijkplekken van minimaal 1 dag per week. Tijdens de eindwerkfase in het 2e jaar is de studiebelasting hoger.

Naast de vrijstelling van twee jaar komt het heel soms voor dat er nog extra vrijstellingen gegeven worden. Dit kan op grond van eerder verworven competenties. Eventuele vrijstellingen leiden tot een verdiepingstraject, maar nooit tot studieverkorting.

Gezien de verschillende achtergronden van de studenten is verlenging van de opleiding soms een noodzaak.

Kosten

Heb je al een bacheloropleiding afgerond, maar nog geen bevoegdheid in het onderwijs? Dan betaal je het reguliere collegegeld. Mogelijkerwijs kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming.
Ben je in het bezit van een bacheloropleiding met een onderwijsbevoegdheid, behaald na juni 1991, dan betaal je het instellingstarief.

Voor meer informatie over het studieprogramma kun je een e-mail sturen naar: jolien.scholte@ahk.nl of bellen met Corina Lok 06-39669622
 

Delen