Ben jij professioneel acteur, regisseur, mimespeler of performer en wil je leren werken met ongetrainde spelers? De opleiding Theaterdocent Verkort leidt je in twee jaar op tot docerende theatermaker met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid (Bachelor of Education). Je leert theatermaken met mensen uit alle (culturele) lagen van de bevolking en van alle leeftijden, zowel binnen als buiten het onderwijs.

Voor professionals

Deze opleiding is bedoeld voor professionals en is te combineren met een werkpraktijk. Je leert theatermaken met mensen uit alle (culturele) lagen van de bevolking zowel binnen het onderwijs als daarbuiten.

Werken en leren combineren

De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de opleiding combineren we dat wat je als theaterprofessional meebrengt met het brede pallet dat we je aanreiken tijdens de opleiding. Je bent op maandag (overdag en avond) op de Academie of je werkt met jaargenoten op een locatie in Amsterdam. Er is ruimte voor onderzoek en experiment. In een uitwisseling met je eigen werkpraktijk en door middel van moderne leermethodes als coaching en intervisie, leiden we je op en ontwikkel je een eigen visie op kunsteducatie

Opleidingsgegevens

Artistieke leidingCorina Lok
Bureau onderwijsJolien Scholte
Studielast240 studiepunten (inclusief vrijstellingen)
Studieduur2 jaar
VoertaalNederlands
CROHO-code34745 (B Docent Theater)
GraadBachelor of Education (BEd)
Delen