Tweede jaar

Het tweede jaar geeft je de tijd om je meer te verdiepen. Zoals in het eerste jaar kan je je studie deels vormgeven door het kiezen van een stage, maar ook krijg je lessen en workshops in management, financiën en ondernemen. Zo leer je kansen zien en benutten. Je raakt vertrouwd met nieuwe digitale technieken en kunt dit meteen gebruiken in samenwerkingen met andere studenten. Na het project ‘DCU’ begin je aan je afstudeerstage. Dit kan zijn bij bijvoorbeeld een theatervoorstelling of evenement, maar als jouw fantasie verder reikt is daar ook ruimte voor. Om af te studeren moet je al je vakken voldoende of hoger hebben afgerond, en moet je afstudeerstage voldoende of hoger zijn beoordeeld.

Projecten in je tweede jaar

In groepjes maak je een toneelbeeld waarin je met technische middelen drie scènes maakt. Deze scènes vormen samen een verhaal dat zich moet kunnen afspelen met één druk op de knop.

Decor, Constructie en Uitvoering. In het decoratelier van de Nationale Opera & Ballet werk je met derdejaarsstudenten van Productie Podiumkunsten aan het uitwerken van een maquette voor een decoratelier in tekening en begrotingen.

Delen