Kosten

Voor de opleiding Design & Technologie geldt het reguliere, wettelijk vastgestelde collegegeldtarief. Zie voor de meest actuele bedragen het overzicht collegegeldtarieven Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Houd daarnaast rekening met de volgende kosten:

  • Algemeen
    Voor het onderwijs moet je verplichte literatuur, licenties en overige materialen zoals een museumjaarkaart aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen in het eerste jaar ongeveer €300,- en in het tweede jaar ongeveer €200,-.   
  • Voorstellingsbezoek
    Wij verwachten van je dat je regelmatig voorstellingen e.d. bezoekt om op de hoogte te blijven van wat er in ons werkveld gebeurt. Vaak is het daarbij mogelijk om gebruik te maken van de ATD-studentenpas. Veel locaties hanteren op vertoon van deze pas een lagere toegangsprijs. Je museumjaarkaart geeft je in de meerderheid van de Nederlandse musea gratis toegang.
  • Reiskosten
    De reizen die je voor je studie binnen Nederland moet maken, worden indien mogelijk zo gepland dat je gebruik kan maken van je OV-kaart. Daarom wordt ervan uitgegaan dat je beschikt over een studentenreisproduct dat doordeweeks geldig is.

Bijbaan

Het lesrooster van de opleiding is behoorlijk intensief. Dit betekent voor de meeste studenten dat ze geen tijd hebben voor een bijbaan naast hun studie. Dit is niet voor iedereen het geval, maar we adviseren je om pas na aanvang van de opleiding een beslissing te maken over het al dan niet nemen van een bijbaan.

Delen