Come with us

De voorstelling Come with us van Kenneth Homstad (Veemtheater producties) waar student Scenografie Calle de Hoog het decorontwerp voor heeft gemaakt, was genomineerd voor de VSCD mimeprijs.

Uit het juryrapport: 'In de voorstelling Come with us maken we kennis met een gezin dat op het punt staat er een collectief einde aan te maken. Dit stemmige onderwerp is, ondanks het deprimerende uitgangspunt, prachtig gedetailleerd vormgegeven. Beklemmend en letterlijk adembenemend is de grauw vormgegeven ruimte waarin de personages zich bewegen.'

Over Come with us
Een familie trekt zich terug in een afgelegen vakantiehuis, in een laatste poging om als mensen tot elkaar te komen. Ze zijn vastberaden elkaar te laten zien wie ze werkelijk zijn en bereid de uiterste consequentie te aanvaarden als dat niet lukt.

We luisteren naar de krekels in het donker, en zien wat niet voor onze ogen bedoeld is. Come with us is een visuele puzzel gebaseerd op een waar verhaal. Stel je voor dat je de ogen van Superman hebt. Stel je voor dat je dwars door elke muur, gesloten deur en elk gordijn kunt kijken. Hoe zou dat zijn?

De eigenaar van de kledingwinkel om de hoek loopt graag naakt door zijn huis na een lange werkdag. De buurvrouw eet haar avondmaal uit het voerbakje van de kat, het liefst liggend op de vloer. Jouw tandarts draagt ’s nachts in bed de jurken van zijn vrouw. En de burgermeester slaapt in zijn ambtswoning met zijn hond in zijn armen.

Als we in staat zouden zijn om dit te zien, zouden we dan ook in staat zijn om elkaar te behoeden voor tragedie?

regie Kenneth Homstad
moeder Irene Schaltegger
vader Jan Taks
dochter Anne van Dorp
decorontwerp Calle de Hoog
hair & make-up Anna Wojnarowska  
techniek Stefan Mirck
productie Djoere de Jong

Delen