23/1/2021 Open dag álle opleidingen

meer informatie

 

Schrijf je in voor de Scenografie nieuwsbrief

blijf op de hoogte!

 

Let op: heb jij je aangemeld vóór 21 februari?

belangrijke mededeling

Wie is bij uitstek de ontwerper ter wereld die een ruimte nog écht vrij mag vormgeven? Die nieuwe, onbekende werelden mag creëren voor voorstellingen, tentoonstellingen en evenementen? Met decors, beeld, geluid, licht, kostuums? In samenwerking met andere kunstenaars?  Dat is de scenograaf. De opleiding Scenografie leidt je op tot dit uitdagende beroep.

Wat leer je?     
De opleiding Scenografie leidt je op tot een interdisciplinair beeldend kunstenaar met een unieke, eigen beeldtaal. Als scenograaf geef je de ‘theatrale werkelijkheid’ vorm, je beweegt je op het snijvlak van beeldende kunst en theater. Je realiseert jouw artistieke dromen in een interdisciplinaire samenwerking met andere kunstenaars: regisseurs, acteurs, musici, componisten, schrijvers, video-artists, digital designers, tentoonstellingsmakers, enzovoort.

Na je studie
Ontwerpers van onze opleiding werken als ontwerper van de theatrale ruimte in de breedste zin van het woord. Ze ontwerpen toneelbeelden, kostuums, theatrale installaties, tentoonstellingen of evenementen.

Let op!
Heb jij je aangemeld voor de opleiding Scenografie vóór 21 februari? Dan is jouw aanmelding helaas niet bij ons aangekomen door een fout in het aanmeldingssysteem. Meld je alsjeblieft opnieuw aan! Voor vragen kun je een e-mail sturen naar: dionne.bakker@ahk.nl

‘Theater is bij uitstek een visuele kunst, waarbij de scenograaf een brug slaat tussen het zegbare en het toonbare.’
Bart Visser, artistiek leider Scenografie
Opleidingsgegevens
Artistieke leidingBart Visser
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen
 

23/1/2021 Open dag álle opleidingen

meer informatie

 

Schrijf je in voor de Scenografie nieuwsbrief

blijf op de hoogte!

 

Let op: heb jij je aangemeld vóór 21 februari?

belangrijke mededeling