Naar inhoud

Toelating

Om tot de associate degree Technische Productie te worden toegelaten, moet je over een MBO4-diploma Podium- en Evenemententechniek (PET) of iets vergelijkbaars beschikken. Daarnaast is een basisbeheersing van het Engels nodig omdat de opleiding regelmatig werkt met (internationale) gastdocenten, en omdat je op de academie ook zal werken met studenten met verschillende nationaliteiten.

Selectie

Jaarlijks kunnen maximaal 10 studenten worden toegelaten. Omdat het aantal aanmeldingen voor de opleiding hoger is, wordt er gebruik gemaakt van een selectieprocedure. Studenten van de opleiding Technische Productie werken mee aan een artistiek proces. Dat vereist dat je energiek, kritisch, creatief en eigenzinnig bent met interesse in kunst en cultuur. Als opleiding willen we graag een afspiegeling van de samenleving zijn, en we doen daarom ons best om de opleiding zo inclusief mogelijk te maken. Dit is een blijvend leerproces en wij staan open voor input hierover, zowel van studenten als docenten. Uiteraard staat onze selectie open voor iedereen. Tijdens de selectieprocedure bespreken we je ervaring, je ambities en hoe je deze wilt realiseren. Vanuit die gegevens stellen we een team studenten samen dat met elkaar de tweejarige opleiding start.

Hoe meld je je aan?

  • Schrijf je in via Studielink. Dit kan per 1 december 2021.
  • Houd er rekening mee dat je voor je aanmelding een DigiD nodig hebt. Het aanvragen daarvan duurt een paar dagen.
  • Je kiest in Studielink voor de opleiding AD - Technische Productie.
  • Je ontvangt de link naar jouw persoonlijke aanmeldformulier, waarmee je je aanmeldt voor de selectieprocedure. Zonder deze volledige aanmelding kunnen we je aanmelding niet in behandeling nemen.
  • Op dit aanmeldformulier wordt gevraagd naar een recente pasfoto, persoonlijke gegevens, vooropleiding, eventuele werkervaring en een motivatiebrief.
  • Na het invullen van het formulier, ontvang je een bevestigingsmail.

Op basis van dit aanmeldformulier en motivatie wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde in de selectieprocedure.

Aanmelden

De deadline voor de aanmelding voor studiejaar 2022-2023 is 15 mei 2022.

De selectiedag bestaat uit een workshop, een gesprek met de studieleiding en een gesprek met (oud-)studenten. De selectiedag is op donderdag 9 juni 2022.

 

Studenten aan het werk

Delen