Aanmeldingsformulier

open het formulier

 

Open dag 6 maart - Scenografie, Techniek, Productie

klik hier!

Toelating
Om tot de opleiding Design & Technologie te worden toegelaten, moet je minimaal beschikken over een havo-, vwo- of mbo4-diploma. Er zijn geen eisen voor wat betreft het vakkenpakket maar basiskennis van natuurkunde blijkt erg handig. Ook culturele vakken als geschiedenis, kunstgeschiedenis/ -beschouwing, CKV en tekenen kunnen je erg helpen. Een goede basisbeheersing van het Engels is wel nodig omdat de opleiding regelmatig werkt met (internationale) gastdocenten, en omdat je als student op de academie ook zal werken met studenten met verschillende nationaliteiten.

Selectie
Jaarlijks kunnen maximaal 12 studenten worden toegelaten. Omdat het aantal aanmeldingen voor de opleiding hoger is, wordt er gebruik gemaakt van een selectieprocedure. Studenten van de opleiding Design & Technologie werken mee aan een artistiek proces. Dat vereist dat je energiek, kritisch, creatief en eigenzinnig bent met interesse in kunst en cultuur. Als opleiding willen we graag een afspiegeling van de samenleving zijn, en we doen daarom ons best om de studie zo inclusief mogelijk te maken. Dit blijft een leerproces en wij staan open voor input hierover zowel van studenten als docenten, en uiteraard staat de selectie open voor iedereen. Je wordt niet geselecteerd op technische kennis, want die wordt je bijgebracht op de opleiding. Bij de selectie wordt gekeken naar potentie voor het werkveld. Ook proberen we te letten op de samenstelling van de klas.

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding moet je online het aanmeldingsformulier in vullen. Hierin wordt onder andere gevraagd naar:

  • een digitale pasfoto, bij voorkeur in kleur (let op: het bestand moet in het formaat .jpg, .gif of .png zijn!)
  • een motivatiebrief (in .doc of .pdf, maximaal 1 A4tje)
  • je eindlijst of je meest recente cijferlijst (in .doc of .pdf)

De deadline voor het aanmelden voor de opleiding Design & Technologie - Bachelor is op: 9 mei 2021 om 17.00 uur.

Vul hier het online het aanmeldingsformulier in.

Aan de hand van je aanmeldingsformulier word je wel of niet uitgenodigd voor de selectie. De selectie beslaat twee dagen en bestaat uit meerdere opdrachten, een gesprek met de studieleiding en een gesprek met (oud-)studenten.

De selectie vindt plaats in week 22 2021. Op maandag 31 mei of op dinsdag 1 juni (net hoe je ingedeeld bent) heb je gesprekken en een workshop Belichting en een workshop Communicatie bij ons op de academie. Op woensdag 2 juni is er een online workshop Geluid. 

Pas als je definitief bent toegelaten tot de opleiding schrijf je je in als student aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit doe je met je bewijs van toelating via Studielink. Ga hiervoor naar de pagina Aanmelding en inschrijving.

Met je bewijs van toelating ontvang je alle benodigde informatie.

Delen
 

Aanmeldingsformulier

open het formulier

 

Open dag 6 maart - Scenografie, Techniek, Productie

klik hier!