Toelating en selectie

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen we helaas niet garanderen dat de selecties op de aangegeven data plaatsvinden.
Nieuwe informatie over de data en procedure volgt zo snel mogelijk.


Om tot de opleiding Design & Technologie toegelaten te worden, moet je minimaal beschikken over een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma, niveau 4. Studenten van de opleiding Design & Technologie werken mee aan een artistiek proces. Dat vereist dat je energiek, kritisch, creatief en eigenzinnig bent met interesse in de kunst en cultuur.

Jaarlijks kunnen maximaal 12 studenten worden toegelaten. Omdat het aantal aanmeldingen voor de opleiding hoger is, wordt er gebruikgemaakt van een selectieprocedure. Je schrijft een motivatiebrief, voert een selectiegesprek en volgt verschillende workshops.

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding moet je online het aanmeldingsformulier in vullen. Hierin wordt onder andere gevraagd naar:

  • een digitale pasfoto, bij voorkeur in kleur (let op: het bestand moet in het formaat .jpg, .gif of .png zijn!)
  • een motivatiebrief (in .doc of .pdf, maximaal 1 A4tje)
  • je meest recente cijferlijsten of eindlijst (in .doc of .pdf)

De deadline voor het aanmelden voor de opleiding Design & Technologie - Bachelor is op: 31 mei 2020 om 17:00u

Vul hier het online het aanmeldingsformulier in.

Jaarlijks kunnen maximaal 12 studenten worden toegelaten. Omdat het aantal aanmeldingen voor de opleiding hoger is, wordt er gebruikgemaakt van een selectieprocedure.

De selectie beslaat twee dagen en bestaat uit meerdere opdrachten, een gesprek met de studieleiding en een gesprek met studenten.

De data zijn;

Groep 1: 2 en 3 juni.

Groep 2: 4 en 5 juni

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zal de selectie digitaal plaats vinden. Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met: anke.nust@ahk.nl of jerry.vanderkooi@ahk.nl

Pas als je definitief bent toegelaten tot de opleiding schrijf je je in als student aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit doe je met je bewijs van toelating via Studielink. Ga hiervoor naar de pagina Aanmelding en inschrijving.

Met je bewijs van toelating ontvang je alle benodigde informatie.

Voor de opleiding Design & Technologie geldt het reguliere, wettelijk vastgestelde collegegeldtarief. Naast het collegegeld wordt een eenmalige leermiddelen en kopieerkostenbijdrage gevraagd.

Houd daarnaast rekening met kosten voor de aanschaf van verplichte literatuur, toegangskaartjes voor theater en musea, reiskosten en buitenlandse studiereizen.
Lees meer

Voor verdere informatie over de aanmelding en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Jerry van der Kooi via tel. 020 527 7621 of e-mail: jerry.vanderkooi@ahk.nl

'Het spannendste moment is de montage'

Femke Diemer vertelt over het vak van geluidsontwerper: 'Het spannendste moment in het maakproces is voor mij de montage. Tijdens de repetities vormen zich de ideeën, maar in de montage komt alles bij elkaar en ga je de ideeën ook echt uitvoeren.'

Delen