Ben jij een avontuurlijke en creatieve 'uitvinder'? Bij de opleiding Design & Technologie ontwikkel je jezelf tot een belangrijk lid van het creatieve team van festivals, theatergezelschappen, exposities en mediaprojecten.

Tijdens de vierjarige opleiding Design & Technologie leiden we je op tot een onmisbaar lid van creatieve teams die dit soort producties mogelijk maken. Je ontwikkelt je tot een professional die mens en technologie weet te verbinden.

Je creatieve droom technisch realiseren

De ontwikkelingen in techniek gaan razendsnel. Door techniek ervaren we als toeschouwers bijvoorbeeld nieuwe sensaties en meer ruimte. De behoefte aan professionals die daarmee uit de voeten kunnen, groeit snel. De toepassing van technische kennis wordt per jaar breder en het podium steeds groter. Denk aan grootse concerten, theatervoorstellingen, festivals, exposities en multimediaprojecten.

Tijdens de vierjarige opleiding Design en Technologie leiden we je op tot een onmisbaar lid van creatieve teams die dit soort producties mogelijk maken. Je ontwikkelt je tot een professional die mens en technologie weet te verbinden.

In deze opleiding ben je uitvinder, organisator en vormgever. Je leert denken in licht- en geluidsbeelden en je weet hoe je die kunt realiseren. Je gaat functioneren in een creatief team, dat kan bestaan uit onder meer een regisseur, decorontwerper, (technisch) producenten en video-, licht- en geluidsontwerpers.

Technisch Producent Luca van Deurzen

Uniek in Nederland

De opleiding is uniek in Nederland. Design en Technologie is de enige hbo-opleiding op dit vakgebied. We werken in kleine groepen en met een persoonlijke aanpak. Bij ons krijg je een brede kennis als basis. Daarna ontwikkel je je binnen een terrein dat jou fascineert. Met een sterk op de praktijk gerichte coaching kun je al jouw ambities waarmaken. In een school waar alle theater- en dansdisciplines aanwezig zijn. Een school die bovendien uitstekende faciliteiten biedt: een state-of-the-art studio/labruimte voor de nieuwste digitale en technologische mogelijkheden.

Al tijdens je studie werk je samen met andere disciplines aan eigenzinnige projecten, performances en voorstellingen. Vanuit die ervaring loop je stage bij belangrijke, nieuwe producties. Want: onze opleiding heeft uitstekende contacten in de praktijk
 
 

Het is de enige opleiding die samen in een school zit met alle andere theater- en dansdisciplines. Daardoor werk je al tijdens je studie intensief samen met studenten van andere disciplines aan eigenzinnige projecten en voorstellingen. Ook loop je stages bij gerenommeerde partijen. Op deze manier heb jij al jaren praktijkervaring voordat je afstudeert!

Je krijgt les in kleine groepjes.

Je werkt in de modernste studio/labruimte voor digital design en verdiept je in de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen zoals 360-gradenvideo en virtual en augmented reality.

'Op een leeg toneel je ideeën zien, geeft zo veel inspiratie!'

Wilfred Loopstra vertelt over het vak van lichtontwerper: 'Het leukste moment van het ontwerpproces is om op een leeg toneel je ideeën toe te passen. Dat geeft zo veel inspiratie! Je bent echt iets aan het maken wat er daarvoor nog niet was.'

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingEddy Westerbeek
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen