Een performance als pleidooi voor het toelaten van chaos

Een afstudeervoorstelling van Mirja Bons en Joëlle Snijders (Opleiding Scenografie), Amber Stallenberg (Opleiding Design & Technologie) en Joppe Kos (Opleiding Productie Podiumkunsten).

KODAM is een multidisciplinaire en performatieve installatie waarin decor, kostuums, video, licht, geluid en performers elkaars mede- en tegenspelers worden.

‘’Ik wil gaan spreken van gedaanten die in nieuwe werden veranderd. Voordat er zee of land was en een lucht die alles toedekt,bestond er slechts één aanschijn der natuur in dit heelal. Men sprak van chaos, een primaire ongevormde massa, niet anders dan een bonk gewicht, een samenraapsel van slordige kiemen van niet goed gecombineerde dingen."

Ovidius, Metamorphosen

Amber Stallenberg:
"In mijn verleden heb ik veel klassiek gezongen, onder andere bij de Nederlandse Opera. Op het podium kwam ik er achter dat achter de schermen mijn plek is. Ik ben geïnteresseerd in techniek en productie en werk graag met opera, klassieke muziek en beeldend theater. De leukste kanten van mijn vak vind ik samenwerken met creatieve makers/ontwerpers, het werken in een (technisch) team en de afwisseling die het werk brengt. Met de specialisatie technische productie heb ik mij verdiept in het voorbereidingstraject en decors, maar veel uitvoerend bezig zijn en op tournee gaan geven het werk een variëteit die ik niet zou willen missen."

Delen