Marc van Loon

DAS Creative Producing 2020

Choreograaf en initiatiefnemer multidisciplinaire performance projecten

Marc van Loon (Arnhem, 1966) studeerde Theaterwetenschappen (R.U. Utrecht 1991) en Moderne Theaterdans (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en SUNY@Purchase 1993).

In New York werkte hij als danser bij de gezelschappen van Erick Hawkins, Pearl Lang, Brenda Daniels, New York Theater Ballet en Merce Cunningham. Terug in Amsterdam danste hij o.a. jarenlang in het gezelschap van Truus Bronkhorst & Marien Jongewaard. 

Sinds 2002 werd Marc incidenteel uitgenodigd als gastdocent Cunningham-based techniek bij professionele gezelschappen, academies en op internationale festivals. In deze periode creëerde hij zijn eerste eigen choreografieën. Vanaf 2006 werkt hij in het docententeam van Fontys Dance Academy als docent, choreograaf en (project)coördinator.

De afgelopen 10 jaar choreografeerde Marc dansperformances tijdens clubfeesten, op exposities en (business)events (Trippin Angels). Ook initieerde hij multidisciplinaire performance projecten en club events. Vanaf januari 2018 bundelt hij deze activiteiten in de ontwikkeling van een dans/performance platform: ‘Random Imperfections’ (in oprichting).
 

Delen