Yeng Nacion ontvangt koninklijke onderscheiding

Gepubliceerd op

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op de dag voor Koningsdag heeft Yeng Nacion, Facilitair Coördinator & Management Assistent bij DAS Graduate School, een koninklijke onderscheiding gekregen. Yeng Nacion werd door burgermeester Jan Hamming van Zaanstad namens de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Yeng Nacion zet zich al twintig jaar vrijwillig in voor diverse organisaties. Zo is ze in 2002 gestart met activiteiten bij de Bayanihan Foundation. Een organisatie die tot doel heeft de participatie, emancipatie en integratie van Filipijnse vrouwen in Nederland te bevorderen.

Bij de werkgroep ‘Dienst aan de Wereld’ van het Wereld Diaconaat en Kerkelijk Centrum Emmaüs te Ede was zij met name door haar administratieve en organisatorische vaardigheden, gedurende 11 jaar, een waardevolle spil binnen die werkgroep. Verder was ze penningmeester van de werkgroep ‘Dienst aan de wereld’. 
Vanaf 2016 werd ze actief binnen de Kogerkerk en de Noorderkerk. Daar schenkt ze koffie, is betrokken bij de organisatie van Monumentendag en de Wintermarkt en bij de voorbereiding en tijdens de Roze Viering voor de Zaanse LHBTIQ gemeenschap.

Sinds 2012 ondersteunt Yeng Nacion de Somsen stichting. De stichting heeft tot doel zo veel mogelijk Somsens over de hele wereld kennis te laten maken met hun familieleden en de oorsprong van de familie in de Achterhoek.

Bij stichting ZPINK-beweging voor woordkunst is zij sinds de oprichting in 2018 penningmeester en betrokken bij de organisatie van activiteiten.

In 2019 is Yeng Nacion toegetreden tot het bestuur van Amnesty Zaanstreek. 
Verder biedt ze sinds 2018, met tussenpozen, onderdak aan internationale studenten die daarbij door haar ook worden geholpen bij het oriënteren in de nieuwe woonomgeving en bij het verhuizen. 
Tot slot is Yeng Nacion sinds vorig jaar gestart als vrijwilliger bij kinderboerderij de Veldmuis waar ze samen met andere vrijwilligers de tuintjes onderhoudt.

 

Delen