DAS-CP_image-header-site.jpg
 

The world won't change itself. Dat geldt ook voor de wereld van de kunsten. Er is behoefte aan een nieuwe manier van produceren, aan kunstprojecten die inclusiviteit, duurzaamheid en interdisciplinair werkenomarmen. Dit vraagt om kritische producers die met een brede blik naar de toekomst kijken, voorbij bestaande structuren. Die kunstprojecten willen realiseren met een maatschappelijke urgentie. DAS Creative Producing is er voor hen.

De wereld en de kunsten zijn continu in ontwikkeling, en daarmee ook het produceren binnen de kunsten. Studenten worden opgeleid tot creative producers, die kunstprojecten met een maatschappelijke urgentie realiseren en het kunstenveld van de toekomst vormgeven. 

De master DAS Creative Producing

De master DAS Creative Producing - Entrepreneurship in the Arts is een tweejarige, interdisciplinaire en internationale deeltijdopleiding voor creative producers. De opleiding is bedoeld voor producerende professionals die werken in alle gebieden van de kunsten: theater, film, muziek, digital art, beeldende kunst en dans. Zij leren om in te spelen op kunstenaars die interdisciplinair werken, om te leren van deze diversiteit en die kennis vervolgens weer te delen.

‘Resistance and change often begins in art.’
Ursula K. Le Guin

Creative producer als inclusieve verbinder

Het maken van kunst wordt steeds complexer, wat vraagt om nieuwe manieren van produceren. Waarbij een creative producer een vernieuwende, duurzame en inclusieve verbinding aangaat met kunstenaars, bezoekers en financiers. De producer realiseert op deze manier een grote verscheidenheid aan kunstprojecten met een maatschappelijke urgentie, draagvlak en mede-eigenaarschap van alle partijen. 

‘Resistance and change often begins in art.’ Ursula K. Le Guin

Colleges, werkgroepen en workshops

Tijdens de opleiding ben je één keer per maand vijf aaneengesloten dagen aanwezig op DAS Graduate School in Amsterdam. Naast colleges, werkgroepen en workshops met je eigen leerjaar werken de eerste en tweedejaars ook samen in verschillende onderdelen. Je werkt met persoonlijke coaches en in kleine groepen. De voertaal is Nederlands, het onderwijsmateriaal is grotendeels in het Engels. Meer weten over het curriculum?

Lezingenserie Producing the Future

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de maandelijkse lezingenserie Producing the FutureOnze gasten zijn kunstenaars, filosofen, wetenschappers, producenten en activisten die een vooruitstrevende rol spelen binnen het huidige discours over de kunstensector, media en samenleving. In de lezingen staan hun persoonlijke motivatie, visie en ervaringen in het veld centraal.

Over DAS Graduate School

De opleiding Creative Producing is onderdeel van DAS Graduate School. DAS is opgericht door de Academie voor Theater en Dans om haar master-, derde cyclus- en onderzoeksprogramma's samen te brengen onder één dak. Lees meer over DAS Graduate School

Delen