Wil jij een opwindende toekomst op het podium als uitvoerend kunstenaar in dans, zang en spel? Onze opleiding Urban Contemporary (JMD) is uniek in Europa. Je leert een breed scala aan danstechnieken, van klassiek ballet tot hiphop. Je ontwikkelt je via competentiegericht onderwijs tot een eigenzinnige theaterpersoonlijkheid, omdat er naast dans, zang en speltechnische vaardigheden en samenwerken, initiatief nemen en zelfreflectie, ook veel aandacht uitgaat naar vermogens als creativiteit en performancekwaliteit.

 

Expanded Contemporary Dance

Meer informatie

Nieuwe opleiding Expanded Contemporary Dance

De opleidingen Urban Contemporary (JMD) en Moderne Theaterdans vormen vanaf 2019-2020 samen de nieuwe dansopleiding Expanded Contemporary Dance. Ga naar Expanded Contemporary Dance voor meer informatie.

De huidige UC/JMD studenten maken in hun opleiding af binnen het bestaande curriculum. Ze zijn in juni te bewonderen in een spetterende End of Year Performance en dansen tijdens het hele schooljaar in verschillende performances. Houd de agenda op deze website in de gaten!

Over Urban Contemporary (JMD)
De opleiding Urban Contemporary (JMD) heeft een breed aanbod op het gebied van danstechnieken (van hiphop tot klassiek ballet), improvisatie, compositie, zingen en spelen. Het zwaartepunt van de opleiding ligt bij dans. Tijdens deze vierjarige opleiding worden de studenten uitgedaagd om specifieke talenten te ontwikkelen. Het credo van de opleiding is: leren, groeien en reflecteren.

Onze studenten ontwikkelen zich tot een eigenzinnige theaterpersoonlijkheid, omdat naast  dans- zang- en speltechnische vaardigheden ook nadruk ligt op vermogens als samenwerken, initiatief nemen, zelfreflectie, creativiteit en performance.
Gedurende het eerste studiejaar krijgen ze les in zeer uiteenlopende dansdisciplines. Modern, klassiek, hiphop, tap en improvisatie komen allemaal voorbij. Theoretische vakken als dansgezondheid en dansgeschiedenis zijn geïntegreerd in het onderwijs. Daarnaast werken ze samen met medestudenten aan verschillende presentaties, worden gecoacht door vakdocenten en ontwikkelen podiumervaring, omdat elke prestatieperiode wordt afgerond met een viewing en een voorstelling.

Vanaf het tweede jaar wordt meer richting gegeven aan de specifieke kwaliteit van de student, of dat nu dansen, zingen of spelen is. Ze werken aan een eigen choreografie, waarmee duidelijk uiting gegeven wordt aan de creativiteit. De jaren daarna doen de UC/JMD'ers veel praktische ervaring op door het lopen van stages of het zelf maken van een kleine dans- of musicalproductie. Ook kunnen ze ervoor kiezen om aan een buitenlandse opleiding te studeren.

Onze afgestudeerde studenten werken bij (inter)nationale gezelschappen en producties. Enkele voorbeelden uit het werkveld:
Hofesh Schechter, ICK, Conny Janssen Danst, Guy & Roni, ISH, Nanine Linning, Kibbutz Dance Company.
Musicals: The Lion King, Fiddler on the Roof, On your feet, Stage Entertainment.

Contact met de opleiding: barbara.deboer@ahk.nl

Opleidingsgegevens
Artistieke leiding a.i.Gerleen Balstra
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands en Engels
CROHO-code34798 (B Dans)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen