Over Studio NBA

In ons prachtige, nieuwe onderkomen aan de Nicolaas Tetterodestraat bieden wij met Studio NBA, naast het vakonderwijs van de Nationale Balletacademie, een uitgebreid programma voor balletliefhebbers, jong en oud, uit Amsterdam en omstreken. Iedereen die gemotiveerd is om ballet leren is welkom bij Studio NBA. Op het rooster vind je speelse lessen voor kleuters tot uitdagende balletlessen voor gevorderde amateurdansers. Onze leerlingen worden begeleid door toegewijde en deskundige docenten, die de liefde voor dans in hun studenten koesteren en aanmoedigen. 

Bij Studio NBA vinden we het belangrijk om op een rustige manier een solide basis in ballettechniek op te bouwen, altijd met respect voor de individuele mogelijkheden van onze leerlingen. Daarbij verliezen we de creatieve en muzikale ontwikkeling niet uit het oog. Onze lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan het niveau en de belevingswereld van de verschillende leeftijdsgroepen. 

Gerichte begeleiding

Voor getalenteerde jonge dansers die een uitzonderlijke aanleg voor ballet vertonen, bieden wij een gerichte begeleiding richting het professionele onderwijs van de Nationale Balletacademie. Bij Studio NBA kunnen kinderen zich zonder druk oriënteren en ontwikkelen richting vakonderwijs.

We zijn verheugd dat de ruim 15-jarige samenwerking met de balletschool van Marieke van der Heijden heeft geleid tot de oprichting van Studio NBA. In een periode van 25 jaar heeft Marieke een bloeiende en gerespecteerde balletschool opgebouwd, waar talloze kinderen hun liefde voor ballet hebben ontdekt en waar vele leerlingen zijn doorgegroeid naar de Nationale Balletacademie. Zo zijn Timothy van Poucke, Louisella Voogt en Eva Bakker van Het Nationale Ballet bij Marieke begonnen,  dans(t)en oud-leerlingen Ana Bekirova en Guido Dutilh bij het Nederland Danstheater,  Zora Westbroek bij Jan Martens en Keren Levi en Marivi van t Hoof bij Leine en Roebana.

De uitwisseling tussen de wereld van amateurdans en professioneel vakonderwijs heeft zich op diverse niveaus als zeer waardevol bewezen. Met de komst van Studio NBA heeft het amateurdansonderwijs nu een permanente plek binnen de Nationale Balletacademie.

Studio NBA is opgedeeld in drie afdelingen:

  • Studio NBA Kids    
  • Studio NBA Teens
  • Studio NBA Adults

We zien er naar uit om in de toekomst ook nieuwe projecten te starten, waarin we kinderen en volwassen in aanraking kunnen brengen met ballet.

Delen