Studio NBA Kids

Lessen

Pre-Ballet

Op een speelse en creatieve manier maken kinderen kennis met basiselementen uit de balletles. Improviseren en bewegen op muziek spelen een grote rol. De motorische vaardigheden worden geoefend door eenvoudige opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Kinderen leren in de pre-balletles zich te concentreren, opdrachten uit te voeren en te luisteren naar de muziek. Ze leren omgaan met hun eigen lichaam, hun klasgenootjes en de ruimte om zich heen. 

 • Pre- ballet 1 is bedoeld voor kinderen die in september 4 jaar oud zijn. Er is geen instroom van kleuters die gedurende het schooljaar 4 jaar worden.
 • Pre-ballet 2 is voor kinderen die in september 5 jaar oud zijn.

Klassiek ballet level 1A tot en met 2B

De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind. De ballettechniek wordt stapsgewijs aangeleerd; zo precies en correct mogelijk. Er wordt steeds voortgeborduurd op het geleerde om een degelijke basis op te bouwen. Level 1A en 1B zijn de levels waarin pre-ballet overgaat naar klassiek ballet. In 2A en 2B wordt de ballettechniek uitgebouwd en verder eigengemaakt.

De lessen zijn opgebouwd uit oefeningen op de grond, voor de spiegel, door de zaal en in level 2A en 2B ook aan de barre. Zeker bij jongere leerlingen werken we ook met improvisatieopdrachten.

Dansplezier en discipline gaan hand in hand in onze kinderlessen. Kinderen met buitengewone aanleg voor dans worden voorbereid op de auditie voor de pre-professionele opleiding van de Nationale Balletacademie.

 • Level 1A voor kinderen die in september 6 jaar zijn 
 • Level 1B voor kinderen die in september 7 jaar zijn
 • Level 2A voor kinderen die in september 8 jaar zijn
 • Level 2B voor kinderen die in september 9 jaar zijn

Voor beginnende kinderen die later instromen of voor meer getalenteerde leerlingen kan van de leeftijd worden afgeweken.

Vanaf Level 1B is het mogelijk 2x per week lessen te volgen.

Studio NBA Teens

Klassiek ballet vanaf 10 jaar

Er wordt voortgeborduurd op het de geleerde techniek uit Studio NBA kids. Vanaf level 3A volgen alle leerlingen verplicht minimaal 2 lessen per week. Ballet bestaat uit veel passen en bewegingen en de techniek vraagt kracht en precisie, hiervoor is regelmatige training nodig. Leerlingen krijgen zo bovendien nog meer plezier in de balletles, omdat zij nu zelf goed de ballettechniek beginnen te voelen en te begrijpen en grote vooruitgang boeken. 

Rond het 12e jaar beginnen de, nu voldoende sterk geworden leerlingen, met het dansen op spitzen.

Indeling is op leeftijd en niveau.

 • Level 3A 10/11/12 jaar 
 • Level 3B 11/12/13 jaar 
 • Level 4A en 4B 13/14/15 jaar 
 • Level 5A en 5B 14/15/16 jaar 
 • Level 6A en 6B 16+ 

Moderne dans

Als aanvulling op de klassieke balletles kunnen kinderen vanaf 10 jaar moderne dansles volgen. De moderne dansles maakt gebruik van met elementen uit Cunningham, Limón, Countertechnique en flying low. In de lessen wordt er aan gewichtsverplaatsing gewerkt, aan het los van elkaar in beweging brengen van verschillende lichaamsdelen, het gebruik van de vloer (rollen en vallen) en het gebruik van het bovenlichaam en improvisatie-opdrachten.

 • Modern 1 10/13 jaar
 • Modern 2/3 14+ jaar

Studio NBA Adults

Klassiek ballet

Mensen die vroeger of meer recent balletles hebben gevolgd, weten hoe fijn het is om aan ballet te doen! Voor hen bestaat er de mogelijkheid om balletlessen te volgen waarin de ballettechniek verder wordt verdiept en ontwikkeld. Er is aandacht voor een juiste houding en spiergebruik, maar natuurlijk ook voor dansgevoel.

Er zijn 4 niveaus, afhankelijk van het aantal jaren danservaring:

 • Low-intermediate

 • Intermediate
 • Advanced
 • Highly advanced

Pilates

In de Pilatesles zul je met gerichte oefeningen je houding te verbeteren en je flexibiliteit te vergroten. 

Met gecontroleerde bewegingen bouw je een sterk core op en vergroot je de stabiliteit en balans, wat enorm helpt bij het uitvoeren met gratie en controle van de precieze balletbewegingen in de balletles, maar ook voor niet-dansers heel goed is.

Pilates bevordert het bewustzijn tussen lichaam en geest, vermindert stress en bevordert ontspanning. Ervaar zelf de voordelen van Pilates en word sterker en flexibeler.

Delen