Open Dag Nationale Balletacademie

Op zaterdag 10 november 2018 vindt de jaarlijkse Open Dag van de Nationale Balletacademie plaats in de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3 te Amsterdam.

Tijdens deze dag kunnen kinderen – en hun ouders – uiteenlopende lessen van leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie bijwonen en de kinderen kunnen ook zelf lessen volgen. Daarnaast wordt er de hele dag door informatie gegeven, zodat bezoekers een goed beeld krijgen van wat het inhoudt om een opleiding tot professioneel danser te volgen.

Eén keer per jaar opent de Nationale Balletacademie haar deuren voor iedereen die de leerlingen en studenten van de academie aan het werk wil zien in lessen en repetities. In de balletstudio’s op de vierde verdieping van de Academie voor Theater en Dans (Jodenbreestraat 3, Amsterdam) krijgen de bezoekers een gevarieerd aanbod aan lessen te zien in ballet, caractère, modern, repertoire, spitzenwerk en werelddans. Daarbij is iedereen vrij om van de ene naar de andere studio te lopen, zodat lessen van verschillende leeftijdsgroepen en docenten kunnen worden bijgewoond.

  • De open dag start om 10:00 uur in de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam (Jodenbreestraat 3) en eindigt om 16:00 uur.
  • De deuren openen om 09:45 uur en de eerste kijkles start om 10:15 uur.

Programma Open Dag

Tijdens de Open Dag is mogelijk deel te nemen aan verschillende meedoe-lessen. Ook staan er diverse kijklessen op het programma.

  • Wil je aan de meedoe-lessen deelnemen? Meld je uiterlijk 7 november aan via het aanmeldingsformulier (PDF) en stuur het naar nba-info@ahk.nl
  • Let op! De volgende lessen zijn vol: Klassiek van Marieke van der Heijden om 13:30 uur, variatie uit Giselle van Jane Lord om 13:30 uur en Klassiek repertoire uit Giselle van Jane Lord om 14:45 uur. (Voor deze lessen kun je je niet meer aanmelden!).
  • Maximum aantal deelnemers voor een meedoe-les: 20 personen, voor de meedoe-les van Marieke van der Heijden om 14:45 uur is het maximum aantal deelnemers 25 personen.
  • De kijklessen zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Hieronder vind je het programma van de Open Dag.

Omschrijving meedoe-lessen Open Dag 2018


Werelddans:
Tijdens de meedoe-les van Maricelle Peeters leer je passen en korte dansen uit de oorspronkelijke traditionele volksdansen uit verschillende landen. Als je caractère-schoenen hebt neem ze mee!

Variatieles:
Jane Lord leert je tijdens deze les een (gesimplificeerde versie van) een variatie of solo uit het klassieke ballet Giselle.

Klassiek repertoire:
In deze meedoe-les voor jongens en meisjes, leer je van Jane Lord een deel van het repertoire uit de eerste akte van het ballet Giselle.

Moderne les:
Machteld van Acker geeft een les in hedendaagse dansstijlen met muziek en beweging. In deze les ontdek je op hoeveel verschillende manieren je bewegen kunt!

Jongensles:
“Ballet is voor sterke jongens”, zegt Fred Berlips! Kom en doe mee, ook als je het niet eerder hebt geprobeerd!

Klassiek ballet:

Marieke van der Heijden geeft twee klassieke balletlessen voor kinderen in twee verschillende jaargroepen. Jongens en meisjes zijn welkom!

Workshop balletrecepten:

Maricelle Peeters geeft een workshop balletrecepten. Met een flinke scheut houding, 500 gram spierspanning, 4 eetlepels uitdraai, 2 theelepels gewichtsverplaatsing, een teentje placering en een snufjeverlenging maak je kennis met de ingrediënten van de klassieke ballettechniek.

In deze workshop stappen we in het boek Balletrecepten en gaan we samen op ontdekkingsreis welke ingrediënten we nodig hebben om al die prachtige balletpassen met een heerlijke en verfijnde smaak uit te kunnen voeren.

Bekijk het promotiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=XLjoBPvokAA
Inkijkexemplaar: https://www.youtube.com/watch?v=-5fzhUW3KE0

Delen
 

Aanmeldformulier meedoe-lessen

Download het formulier