Kijkje op de bouw - 8 december 2022

Op donderdag 8 december namen de studenten, leerlingen en staf van de Nationale Balletacademie een kijkje op de bouw van het nieuwe gebouw van de NBA. De maar liefst 170 Nederlandse en internationale jonge dansers van de NBA maakten kennis met hun nieuwe onderkomen en kregen een rondleiding. 

De voorzitter van het College van Bestuur van de AHK, Bert Verveld en directeur van de Academie voor Theater en Dans Anthony Heidweiller hielden beiden een speech. Artistiek directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen en adjunct-artistiek directeur Rachel Beaujean gaven acte de présence bij dit feestelijke samenzijn.

De studenten en leerlingen namen een kijkje in een studio en in de Studiozaal, waar in de toekomst de dansoptredens plaatsvinden. Ook de contouren van het trappenhuis en de centrale hal waren al goed zichtbaar. Door middel van speciale impressies die in het gebouw geplaatst waren, kregen de bezoekers een indruk van hoe het gebouw er uiteindelijk in het echt kan gaan uitzien.

Sfeerimpressies van het gebouw

De inrichting van het gebouw is nog volop in ontwikkeling. Wij hopen dat de ruimtes net zo mooi zullen worden, als hieronder te zien is op de sfeerimpresses. Om deze droom te kunnen realiseren, zal de AHK fundraising-acties organiseren. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Alle studenten en leerlingen poseerden op de bouwlocatie in wat straks de Studiozaal zal zijn, en genoten van een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom, kerststol en erwtensoep.

Het nieuwbouwproject van de Nationale Balletacademie aan de Nicolaas Tetterodestraat in Amsterdam-Overamstel is nog in volle gang en ligt goed op schema. De uiteindelijke vorm die het gebouw gaat krijgen is zichtbaar en het hoogste punt is bereikt.  De vloerverwarming wordt al aangelegd en er zijn zelfs al ramen in het gebouw geplaatst. De opening van het gebouw staat gepland in het beging van het nieuwe studiejaar 2023/2024.

Fotoreportage van het Kijkje op de bouw

fotografie: Sjoerd Derine

Delen