Marieke van der Heijden

Marieke van der Heijden is sinds 2001 verbonden aan de Nationale Balletacademie als docent klassiek ballet van de pre-NBA-klassen en sinds 2019 ook als docent Progressing Ballet Technique. Tevens is ze coördinator van het pre-NBA-programma. Door haar grote kundigheid en enthousiasme weet ze als geen ander de ballettechniek over te brengen op jonge kinderen. Marieke van der Heijden is verantwoordelijk voor het Scouting & Outreach programma van de Nationale Balletacademie.

In 1995 studeerde Van der Heijden af aan de opleiding Docent Theaterdans van de Theaterschool (nu: Academie voor Theater en Dans) in Amsterdam met als specialisaties klassiek ballet, kinderdans en moderne dans. Na op diverse plekken te hebben gedanst en lesgegeven, nam ze in 1999 Balletstudio Loes Jongejan over.

Onder haar bezielende leiding groeide de school – omgedoopt tot Balletstudio Marieke van der Heijden – uit tot een in de wijde omgeving bekende amateurschool voor klassiek ballet, waarbij tevens een intensieve samenwerking met de Nationale Balletacademie tot stand is gebracht.

Van der Heijden is tevens ABT® Certified Teacher pre-primary - level 5 en Certified Teacher Progressing Ballet Technique®. Ze geeft regelmatig bijscholingscursussen bij onder meer de Nationale Balletacademie, Holland Dance Festival en de Henny Jurriëns Studio gericht op het begeleiden van jong talent en het aanleren van ballettechniek en gebruik van lesstructuren bij jonge dansleerlingen.

Delen