Ernst Meisner

Ernst Meisner, artistiek leider van de Nationale Balletacademie (NBA).

Ernst Meisner is artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet en choreograaf. Hij zal zijn nieuwe functie van artistiek leider van de Nationale Balletacademie combineren met zijn huidige functie als artistiek coördinator van de Junior Company. Ernst is zelf opgeleid aan de Nationale Balletacademie, hij danste bij The Royal Ballet en Het Nationale Ballet.

Hij creëerde diverse werken voor Het Nationale Ballet, waaronder Saltarello (2012), And after we were (2011), Het Nationale Canta Ballet (2012), Axiom of Choice (2014), In Transit (2017), Impermanence (2018) en de kinderproductie De kleine grote kist (2011). Voor de Junior Company choreografeerde hij Embers (2013), No Time Before Time (2016) en Revelry (2017). Met Marco Gerris, artistiek leider van ISH, maakte hij de veelgeprezen ‘hiphop meets ballet’-producties Narnia: de Leeuw, de Heks en de Kleerkast (2014) en GRIMM (2018). Voorts maakte Meisner ook choreografieën voor New York Choreographic Institute (onderdeel van New York City Ballet), The Royal Ballet New Works Program, English National Ballet School, DanceEast en Encore Dance Company.

Ernst was eerder ook gastdocent bij onder andere de English National Ballet School, de Summer Schools van The Royal Ballet School, Korean Youth Ballet Stars en de Youth American Grand Prix.

Delen