Ainara Garcia Navarro

Ainara Garcia Navarro – docent Nationale Balletacademie

Ainara studeerde ballet in haar geboorteland Spanje, bij de bekende lerares María de Avila. Na haar afstuderen aan het Real Conservatorio de Música y Danza de Madrid, won Ainara een beurs om een jaar te studeren aan de Escuela Nacional De Ballet de Cuba. Ook hier behaalde zij een diploma.

Als professioneel danseres trad Ainara in 1998 in dienst bij Het Nationale Ballet in Amsterdam en danste daar tot 2009.

Na 11 jaar bij Het Nationale Ballet vervolgde Ainara haar carrière bij Ballett am Rhein (Düsseldorf, Duitsland), waar ze samenwerkte met choreograaf Martin Schläpfer.

Ainara heeft een breed scala aan rollen gedanst in zowel klassiek als hedendaags repertoire, waaronder werken van George Balanchine, Rudi van Dantzig, Hans van Manen, William Forsythe, Martin Schläpfer en anderen.

Als docente heeft Ainara lesgegeven op verschillende scholen in binnen- en buitenland; Henny Jurriëns Foundation (Amsterdam), Oper Graz (Graz, Oostenrijk), Junior Company HNB (Amsterdam) en Codarts (Rotterdam). Ook werkte ze als balletmeester mee aan de productie “Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast”, een samenwerking tussen Junior Company HNB en ISH (choreografie van Ernst Meisner en Marco Gerris). Momenteel is Ainara een faculteitslid van NBA.

Delen