Naar inhoud
 

Studiegids

Ga naar de online studiegids

 

Jaarplanning

Download de jaarplanning (PDF)

Hbo-opleiding Nationale Balletacademie

De afronding van de opleiding tot balletdanser vindt plaats tijdens de verkorte hbo-fase van de Nationale Balletacademie. Na het beëindigen van de vooropleiding en het behalen van het eindexamen havo of vwo worden in twee of drie jaar tijd de danstechnieken geperfectioneerd en doen de studenten hun eerste professionele werkervaring op tijdens de praktijkstage bij een van de grote dansgezelschappen in Nederland of daarbuiten.

Daarnaast heeft de praktijkstudie een theoretische component met vakken als dansgeschiedenis, muziektheorie, anatomie en blessurepreventie.

Het programma

Een synthese van Franse en Russische trainingstechnieken vormt  de basis voor het lesprogramma van onze academie. Alle docenten zijn technisch en didactisch hoog gekwalificeerd. Dit intensieve lesprogramma brengt je de vaardigheden bij om te dansen bij topgezelschappen.

Het is een vereiste dat je als balletdanser ook uitstekend functioneert in neo-klassiek en hedendaags dansrepertoire, zoals van George Balanchine, Marius Petipa, William Forsythe, Jiri Kylian, David Dawson en Christopher Wheeldon. En natuurlijk in het repertoire van grote Nederlandse choreografen als Hans van Manen, Rudi van Dantzig, Toer van Schayk, Ted Brandsen en Nils Christe.
 

Junior Company

Dit gezelschap is samen met Het Nationale Ballet speciaal opgericht  als springplank voor getalenteerde afstuderende en afgestudeerde dansers. De Junior Company bestaat uit twaalf topdansers die optreden in binnen- en buitenland. De Company wordt geleid door artistiek coördinator Ernst Meisner.

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingErnst Meisner
Studielast240 EC (waarvan 60 EC vrijstelling op basis van vooropleiding)
Studieduur3 jaar voltijd
VoertaalNederlands en Engels
CROHO-code34798 (B Dans)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen
 

Studiegids

Ga naar de online studiegids

 

Jaarplanning

Download de jaarplanning (PDF)