Naar inhoud
 

Auditieformulier kinderen v.a. groep 6

Open het auditieformulier

 

Auditieformulier 12-16 jaar

Open het auditieformulier

 

FAQ NBA - Frequently Asked Questions

klik hier!

Audities vooropleiding - schooljaar 2022-2023

Selectie en auditie

Het dansvak stelt specifieke eisen aan de fysieke en intellectuele capaciteiten van de danser. Als beroepsopleiding zijn wij ons van deze eisen bewust. Wij nemen daarom niet alle kinderen aan die graag balletdanser willen worden. Als niet voldoende duidelijk is dat een kind aan de strenge eisen van het werkveld zal kunnen voldoen wordt hij niet tot de opleiding toegelaten. Dat is soms hard, maar het toch toelaten tot de opleiding zou niet eerlijk zijn ten opzichte van het kind, de ouders en de docenten. 

Om er achter te komen of een kind voldoende geschikt is om tot de Nationale Balletacademie toegelaten te worden moet hij auditie doen.  
Wij bieden twee verschillende audities aan, namelijk die voor kinderen die momenteel in groep 6 of 7 van het basisonderwijs zitten, en voor oudere kinderen die elders een professionele opleiding zijn begonnen, en hun opleiding voort willen zetten aan de Nationale Ballet Academie. Voor de tweede groep kunt u verder lezen onder het kopje; ‘Leerlingen in de leeftijd van 12-16’. Kinderen die momenteel in groep 4 of 5 zitten komen in aanmerking voor de Pre-NBA cursus.

Kinderen in groep 6 of 7 van het basisonderwijs kunnen auditie doen voor de vooropleiding. De eerste klas van de vooropleiding van de Nationale Balletacademie loopt parallel aan groep 7 van het basisonderwijs. 
Deze auditie bestaat uit een eerste auditieronde, een auditiecursus en daarna de slotauditie. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een auditie door middel van het online aanmeldformulier.

Audities schooljaar 2022-2023

Audities schooljaar 2022-2023 voor leerlingen van groep 6*:
*Data onder voorbehoud

za. 18 september 2021 - 13:15 uur - Agamemnonstraat 44, Amsterdam
za. 20 november 2021 - 13:15 uur - Agamemnonstraat 44, Amsterdam
ma. 29 november 2021 - 16:00 uur - Motion Dance Studio, Elizabeth Cady Stantonplein 1004, Amsterdam
za. 11 december 2021 - 13:15 uur  - Agamemnonstraat 44, Amsterdam
za. 15 januari 2022 - 13:15 uur - Agamemnonstraat 44, Amsterdam
za. 29 januari 2022 - 15:30 uur - Balletschool Olga van Koningsbrugge, Kruisboog 12, Houten
zo. 30 januari 2022 - 15:00 uur - Balletschool Liesbeth Hagenaar In de Bank van Lening, Schilderstraat 33, Den Bosch
za. 12 februari 2022 - 13:15 uur  - Agamemnonstraat 44, Amsterdam
za. 19 maart 2022 - 13.15 uur - Agamemnonstraat 44, Amsterdam
 
Slotauditie
za. 16 april 2022 - 10:00 uur - Agamemnonstraat 44, Amsterdam

Leerlingen in de leeftijd van 12-16 jaar

Leerlingen die hun opleiding ergens anders begonnen zijn en willen instromen op onze vooropleiding, kunnen zich aanmelden via dit online aanmeldformulier.

Voor deze groep zijn de audities enkel op uitnodiging.

Auditie
Dit jaar houden we twee auditie rondes. Op uitnodiging kun je deelnemen aan een eerste ronde in november 2021, of een eerste ronde in februari 2022. Als je deze auditie succesvol hebt doorlopen, nodigen we je uit voor de laatste ronde in maart 2022.

Live/online
Internationale auditanten willen we de mogelijkheid blijven bieden, om aan de eerste auditieronde online* deel te nemen. Uiteraard zijn internationale leerlingen ook van harte welkom bij de live auditie als dat hun voorkeur heeft.

Voor de tweede ronde verwachten we dat alle leerlingen live auditie komen doen als de omstandigheden dat toelaten.

*Als je voor de online auditie kiest, zorg er dan voor dat je je auditie in redelijke omstandigheden streamt. Bij voorkeur vanuit een studio, maar als dat niet kan, een ruimte waar je alle oefeningen kunt doen die je normaal in een balletles doet. Met ruimte om je benen op te tillen en de mogelijkheid om te springen.

Middelbare school (als je momenteel niet in Nederland op school zit)
In Nederland moeten leerlingen tot en met het schooljaar dat ze 16 worden fysiek naar een Nederlandse middelbare school gaan. De schooljaren in Nederland lopen grofweg van augustus tot juli. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld in september 16 wordt, je tot en met de maand juli na je 16e verjaardag fysiek naar een Nederlandse middelbare moet, en niet online mag studeren. Als je in mei 16 wordt, mag je het volgende schooljaar, dat in augustus begint, online studeren. Daarom is het voor ons belangrijk om te weten hoe oud je bent en naar wat voor soort school je momenteel gaat. In het formulier zullen we je vragen om je laatste cijferlijst en een bevestiging van inschrijving van je huidige school te uploaden. 

Slaag je voor je auditie bij de Nationale Balletacademie, en val je in de leeftijdsgroep die moet instromen op onze Nederlandse middelbare school, dan zullen we je vragen om op eigen kosten een WISC-toets te maken, om te bepalen in welke jaargroep van het Nederlandse schoolsysteem je thuishoort.

Auditie data:

Eerste ronde
Zaterdag 27 november 2021
Deadline voor het invullen van het registratieformulier is vrijdag 19 november

Vrijdag 18 februari 2022
Deadline voor het invullen van het registratieformulier is vrijdag 11 februari

Tweede ronde
Zaterdag 19 maart 2022

Locatie
Alle live audities vinden plaats op onderstaand adres. Aan de 1ste ronde mag je ook online deelnemen:

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Nationale Balletacademie
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Voor vragen over de aanmelding kunt u zich wenden tot het opleidingssecretariaat van de NBA: 020 527 7843 of nba-auditions@ahk.nl.

Delen
 

Auditieformulier kinderen v.a. groep 6

Open het auditieformulier

 

Auditieformulier 12-16 jaar

Open het auditieformulier

 

FAQ NBA - Frequently Asked Questions

klik hier!