Studieprogramma

Eigentijdse danslessen, ondersteunende klassieke technieklessen en het ontwikkelen van je kwaliteiten als danspersoonlijkheid/mede-creator lopen als een rode draad door de opleiding. Het werken aan en uitvoeren van voorstellingen is een steeds terugkerend element waarbinnen deze facetten naar voren komen. 

De studenten worden opgeleid tot uitvoerende eigentijdse dansers die kunnen meedenken en actief participeren in het werkproces van en met de choreograaf. Niet alleen een hoog technisch niveau, ook de ontwikkeling van de (theatrale) persoonlijkheid en creativiteit zijn belangrijke uitgangspunten.

De Moderne Theaterdans heeft intensieve samenwerking met EG/PC. Het repertoire van Emio Greco en de achtergrond van zijn werk, wordt over de drie eerste jaren van de opleiding tijdens intensieve workshops overgebracht en gedeeld. Ook het repertoire van Club Guy en Roni heeft een plek in de opleiding. Daarnaast zijn wij er trots op dat we al enige jaren Drumming van Anne Teresa De Keersmaeker aan de derdejaarsstudenten mogen aanbieden. Dit zeer verschillende repertoire heeft een grote invloed op de  fysieke, performance en mentale ontwikkeling van onze studenten en hun open blik ten aanzien van hedendaagse dans.

Als ondersteuning voor de danstechnische en performance vaardigheden bieden wij over de eerste drie jaren Alexandertechniek aan. Deze techniek creëert een groot fysiek en ruimtelijk bewustzijn en leert de studenten efficiënt om te gaan met spanning en ontspanning. De Opleiding Moderne Theaterdans is één van de weinige opleidingen waar studenten gedurende drie jaar wekelijks Alexandertechniek lessen krijgen.

Lees hier een testimonial van Aimar Pérez Galí, afgestudeerd aan de Opleiding Moderne Theaterdans, over zijn ervaringen met Alexandertechniek.

Delen