De opleiding Moderne Theaterdans (MTD) leidt je op tot een veelzijdige danser met een persoonlijke stijl. Je neemt actief deel aan maakprocessen met verschillende choreografen. Je doet kennis op en leert divers hedendaags repertoire en dansvocabulaire te beheersen en bent daardoor in staat om deel te nemen aan producties bij hedendaagse dansgezelschappen in binnen- en buitenland.

 

Expanded Contemporary Dance

Meer informatie

Nieuwe opleiding Expanded Contemporary Dance

De opleidingen Moderne Theaterdans en Urban Contemporary (JMD) vormen vanaf 2019-2020 samen een nieuwe dansopleiding! Ga naar Expanded Contemporary Dance voor meer informatie

De huidige MTD-studenten maken hun opleiding af binnen het bestaande curriculum. Ze zijn in juni te bewonderen in de welbekende Bold in Motion eindvoorstelling en dansen tijdens het hele schooljaar in verschillende performances. Houd de agenda op deze website in de gaten!

Over Moderne Theaterdans (MTD)
De dynamische danspraktijk vraagt om eigentijdse en eigenzinnige dansers met een sterk technisch niveau en danstheatrale capaciteiten. De opleiding Moderne Theaterdans leidt je in vier jaar op tot een veelzijdige danser, die actief deelneemt aan het maakproces van en met de choreograaf.

Tijdens de opleiding word je ondergedompeld in zowel diverse eigentijdse dansstijlen als academische dans op een hoog technisch niveau. Daardoor word je een veelzijdige danser, die op zijn plek is bij de moderne en hedendaagse dansgezelschappen in binnen- en buitenland. De beheersing van een breed hedendaags repertoire en dansvocabulaire, waaronder Emio Greco, Anne Teresa de Keersmaeker, Ohad Naharin, LeineRoebana, Club Guy & Roni, Conny Janssen, plus een persoonlijke stijl van performen maken je uitermate geschikt om deel te nemen aan uitdagende producties. 

De eerste twee jaar van de opleiding ligt de nadruk op het ontwikkelen van de noodzakelijke danstechnische vaardigheden en het opbouwen van dansvocabulaire vanuit klassiek ballet en hedendaagse dans, zowel in, op en uit de vloer en staand.

De lessen improvisatie, compositie, partnerwerk, contactimprovisatie, bewegingsonderzoek, bewegingsanalyse, fysiek theater, drama, muziek, dansgeschiedenis, filosofie, dansgezondheid, Alexandertechniek en hedendaags repertoire zorgen voor de verdieping en verbreding in de ontwikkeling naar een veelzijdige, vaardige en excellente danser/dansperformer. Daarnaast werk je met gastchoreografen aan het creëren van nieuw werk. In de afgelopen jaren werkten de studenten met onder meer Lucinda Childs, Trisha Brown, Maja Delak, Liat Waysbort, Quan Bui Ngoc, Nicole Beutler en Itamar Serussi.

Speciale samenwerking
Er wordt speciale aandacht besteed aan het repertoire en de specifieke wijze van trainen van  ICKamsterdam Emio Greco | PC, Anne Teresa de Keersmaeker en Gaga / Ohad Naharin. De studenten krijgen de kans zich te verdiepen in het werk van Emio Greco/PC (ICKAmsterdam) Double Shin/Double Mind in een workshopprogramma verdeeld over de eerste drie jaar van de opleiding. Een tweeweekse intensieve workshop “Drumming” van Anne Teresa de Keersmaeker en een uitgebreide workshop in Gaga met het repertoire van Ohad Naharin biedt ze de mogelijkheid om binnen het danscurriculum van MTD met dit werk geconfronteerd te worden en het te ervaren.

Choreografe Bouchra Ouizguen en haar cast gaven op 14 november een workshop aan studenten van de opleiding Moderne Theaterdans. (fotografie: Hielke Grootendorst)

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

fotografie: Hielke Grootendorst

Contact

Contact met de opleiding: Anouk Wognum + 31(0)20-5277642 anouk.wognum@ahk.nl

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingAngela Linssen
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalEngels
CROHO-code34798 (B Dans)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen