Shailesh Bahoran is een veelzijdig theatermaker en choreograaf. Hij kenmerkt zich door een vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het stimuleren van stemmingen en emoties bij zijn toeschouwers en de manier waarop hij contrasten benadrukt. Deze werkwijze en filosofie leiden tot innovatieve en experimentele stukken die hem al veel lof en erkenning binnen de danswereld op leverden. Shailesh is artistiek verantwoordelijk voor alle uitingen van IRCompany.

Naast theatermaker en choreograaf is Shailesh een veelzijdige hip hop danser die zich onderscheidt door zijn fenomenale techniek, originaliteit en expressiviteit. Hij heeft stevige roots in de hip hop cultuur en bekwaamde zich, zowel solo als met zijn crew Illusionary Rockaz, in de stijlen bboying (breakdance) en poppin. Hij werkte onder meer samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Codarts, Fontys, Vocaallab, Korzo, Spin off, Conny Janssen, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ISH Dance Collective waarmee hij onder andere op het Burning Man Festival in Nevada en op Broadway New York te zien was. In 2013 en 2014 werd hij als favoriete danser genomineerd, en in 2015 werd zijn voorstelling ‘Lalla Rookh’ genomineerd als favoriete dansvoorstelling door de Dans Publieksprijs. De voorstelling Ignite was genomineerd voor de Zwaan 2017 (Beste dansvoorstelling van 2017) en internationalisering. Ignite heeft de prijs van internationalisering tijdens Nederlandse Dansdagen gewonnen. Shailesh Bahoron heeft zelf de prijs van Nederlandse Dansdagen gewonnen voor meest getalenteerde choreograaf van 2017.

In 2013 ontving Shailesh de subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten. In de producties ‘Heritage‘, ‘Sat Cit Ananda’ en ‘Lalla Rookh’ die tijdens dit traject gerealiseerd zijn, heeft Bahoran zich laten inspireren door zijn Hindoestaanse achtergrond. In december 2015 werd bekend dat Shailesh ook voor 2016 en 2017 kan rekenen op steun vanuit Fonds Podiumkunsten binnen de Nieuwe Makersregeling. In dit traject realiseert hij de voorstellingen ‘Blood’ en ‘Aghori’ en daarnaast de short film SHAI. Het afgelopen jaar heeft hij vanuit zijn eigen stichting een productie geproduceerd REDO. Deze zal in het najaar 2019 gespeeld worden. Voor meer informatie of boekingen mail naar: info@ircompany.nl
Shailesh richt zich ook op het 1 op 1 coachen van performers en voelt zich medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Nederlandse HipHop/Funk scène op het gebied van dans en theater.
 
Delen