Na je studie ga je aan de slag in het onderwijs of als zelfstandig dansprofessional en cultureel ondernemer. Je bent docent bij dansscholen, in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs of bij jeugd- en jongerencentra. Of je werkt bij educatieve afdelingen van dansgezelschappen, centra voor de kunsten en bij de steeds populairder wordende community-dansprojecten.

‘De opleiding Docent Dans stoomt je écht klaar voor het werkveld. Door de stages leer je jezelf enorm goed kennen omdat je met zo veel verschillende doelgroepen, culturen, visies en dansbronnen werkt. Ik heb geleerd ondernemend en groot te durven denken. Mijn stages zijn mijn werkplekken geworden en daaruit blijkt maar weer hoe goed de opleiding aansluit op het dynamische werkveld.’
Ingeborg Nijboer, afgestudeerd in 2015

Master Kunsteducatie

Studenten van de docentenopleidingen Beeldende kunst en vormgeving, Dans, Muziek en Theater kunnen na afronding van hun bachelor doorstuderen in de interdisciplinaire, tweejarige masteropleiding Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Nadat je deze opleiding hebt afgerond, ontvang je de titel Master of Education (MEd) en ga je als gedreven professional aan het werk op het terrein van de kunsteducatie. Vanuit een persoonlijke en gefundeerde visie op je werkterrein kun je een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van de kunsteducatie in Nederland. De AHK biedt met deze opleiding een leeromgeving waarin artistieke interdisciplinariteit, onderzoek naar kunsteducatieve vraagstellingen en praktijkgericht onderzoek de leidraad vormen.

Delen