Onderzoek over de artistieke praktijk van ICK

Artistiek begeleider Susanne Marx heeft in opdracht van het Lectoraat Kunst- en cultuureducatie van de AHK de transculturele visie van de opleiding Docent Dans vertaald naar een transculturele werkwijze voor 10 -12 jarigen in het basisonderwijs. Ze deed een ontwerponderzoek in samenwerking met ICK, waarin de artistieke praktijk van Emio Greco|Pieter C. Scholten, ICK (Dansstadsgezelschap Amsterdam) de inspiratiebron was voor een lessenserie dans.  

Samen met mede-onderzoekers Ingeborg Nijboer en Joske Daamen ontwikkelde Marx passende instrumenten en een potentiële lessenreeks geïnspireerd op de werkwijze van EG/PC.  Jopie de Groot, Jelle van der Leest, Lot Siebe (de Theaterschool), Annet Huizing, Barbara Meneses Gutierrez en Jesus de Vega (ICK Amsterdam) ondersteunden het onderzoek. Het videoverslag maakte Marx samen met Kim van Haasteren.

ICK heeft op 1 april 2016 een beta-versie gelanceerd van de Toolkit - ICK Sensorium. Het gaat om een fysieke box vol met elementen om te voelen, horen, zien en ruiken. Dansdocenten kunnen de box gebruiken voor het vormgeven van hun lessen aan basisschoolleerlingen van 10 - 12 jaar.

Delen