Naar inhoud
 

Aanmelden DAMU regeling

meld je nu aan!

DAMU-regeling

Een goede balans tussen school en vooropleiding 5 O'Clock Class is zeer belangrijk. Om deze reden is de 5 O'Clock Class diverse samenwerkingen aangegaan met middelbare scholen zoals:

Om de leerlingen van de 5 O'Clock Class nog beter van dienst te kunnen zijn in het vinden van de juiste balans tussen school en de 5 O'Clock Class hebben wij met het Gerrit van der Veen College en het IVKO een DAMU-regeling. Door deze regeling krijgen de leerlingen van de 5 O'Clock Class voorrang in het schoolmatchingssysteem van Amsterdam. Ook zij-instromers krijgen voorrang.
Wanneer je je aanmeldt voor de DAMU regeling en bent aangenomen bij de 5 O’Clock stroom je op de middelbare school automatisch in in een kunst+ klas.
Veel leerlingen zijn afkomstig van buiten de stad en zijn al de nodige tijd kwijt met reizen van en naar Amsterdam. Deze scholen bevinden zich al in Amsterdam, waardoor de leerlingen minder tijd kwijt zijn aan het reizen van een middelbare school in een andere stad naar de ATD.

De deadline voor aanmelden is: 11 maart 2024 12:00 uur
De uitslag wordt op 15 maart 2024 bekend gemaakt.

Extra instructie- voor de aanmelding van de DAMU-regeling - maak een video 

Je kan meedoen aan de auditie door het maken van een dansvideo met daarop een solo waarmee je jezelf presenteert aan de auditiecommissie. 
Maak een auditie-video. De auditievideo moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

•    De lengte mag maximaal 1,5 minuten zijn 
•    De solo mag in eigen stijl, met eigen muziek, met eigen choreografie. 
•    Voorafgaande aan de solo willen we graag dat je je voorstelt en vertelt waarom je bij de 5 O’Clock Class auditie wil doen. 
•    Je hoeft absoluut geen professionele opname te maken, en we begrijpen dat je in je kamer, huiskamer, balkon of tuin staat en beperkt bent in de ruimte. Wees creatief in die bestaande omstandigheden. Het is niet de bedoeling dat de video ge-edit wordt, het moet een one take opname zijn. 
•    Zet je video op Vimeo of YouTube  (de commissie kan alleen video’s bekijken zonder code of wachtwoord!) 
•    Kopieer de link naar je video op het aanmeldformulier en vul de rest in. Zorg ervoor dat de commissie de link direct na aanklikken kan bekijken (dus zonder codes of wachtwoorden) 

•    Verzend het formulier (link aanmeldingsformulier

Na het verzenden van het formulier krijg je een automatisch bericht dat we je aanmelding ontvangen hebben. Alleen in het geval de auditiecommissie de video niet kan bereiken, zal er nog contact met je opgenomen worden voor de uitslag rond 24 februari 2023. In alle andere gevallen kun je er van uit gaan dat de bevestiging betekent dat wij de video in behandeling hebben genomen. 

Wat is DAMU?

De Stichting DAMU werd in 2006 opgericht door de School voor Jong Talent (Den Haag) en het Gerrit van der Veen College (Amsterdam). Doelstelling van de stichting is het behartigen van de belangen van de Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs die in samenwerking met conservatoria en dansvakopleidingen (HBO) aangepaste curricula vormgeven, op basis van de zogenaamde DAMU-regeling, en alles wat daarmede in de meest uitgebreide zin des woords verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De DAMU-regeling biedt scholen – inmiddels zijn het er twaalf –  de mogelijkheid om het curriculum van jonge talenten aan te passen (denk bv. aan vrijstellingen of gespreide examens).

Delen
 

Aanmelden DAMU regeling

meld je nu aan!