Naar inhoud
 

Op de hoogte blijven?!

Like ons op Facebook

Alumni

Leerlingen van 5 O’Clock Class zijn in de afgelopen jaren doorgestroomd naar vrijwel alle hbo-dansopleidingen van de Academie voor Theater en Dans en andere kunstonderwijsinstellingen in ons land, en naar dansopleidingen in het buitenland. Gemiddeld wordt jaarlijks zo’n 55 procent van onze leerlingen aangenomen op een vervolgopleiding, wat voor een dansvooropleiding een indrukwekkend hoog percentage is.

Alumni van de 5 O’Clock Class hebben na hun vervolgopleiding contracten in de wacht gesleept bij tal van professionele dansgezelschappen en choreografen in binnen- en buitenland, waaronder Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst, LeineRoebana, Club Guy & Roni, Krisztina de Châtel, Nanine Linning en Wim Vandekeybus’ Ultima Vez. Ook waren alumni te zien in musicals als Miss Saigon, Tarzan, The Lion King en The Bodyguard.

Een alumnus die in 2016 een belangrijk contract kreeg, is Toon Lobach. Na vier jaar lang het lesprogramma van de 5 O’Clock Class te hebben gevolgd, werd in het schooljaar 2015-2016 een aangepast studieprogramma voor hem samengesteld binnen de Academie voor Theater en Dans, waarbij hij de 5 O’Clock Class-lessen combineerde met lessen aan de Nationale Balletacademie en de opleidingen Moderne Theaterdans en Urban Contemporary. Tijdens dit laatste schooljaar deed hij auditie bij Nederlands Dans Theater en dat leverde hem een stagecontract bij het jongerenensemble NDT2 op, en vervolgens een vast contract bij NDT2.

Toons dansdroom kreeg pas in 2013 echt vorm, toen hij Nederlands Dans Theater zag in School of Thought van Sol León en Paul Lightfoot. ‘Ik vond het fenomenaal en was in één klap verkocht. Ik dacht: hier moet ik heen! Dat zei ik ook tegen mijn moeder toen we naar huis fietsen, maar zij zei, om mijn verwachtingen een beetje te temperen: ‘Ze zijn wel héél goed hè’.’ Dat Toon zijn droom desondanks heeft weten te verwezenlijken, vindt hij, halverwege 2016, ‘nog steeds héél onwerkelijk’. ‘Ik heb de afgelopen jaren zó opgekeken tegen alle NDT-dansers en kan me nog amper voorstellen dat ik vanaf nu elke dag tussen mijn idolen sta.’

In 2017 kreeg voormalig 5 O’Clock Class student David van der Veen eveneens een stagecontract bij NDT 2. David studeerde van 2010 tot 2014 bij de 5 O’Clock Class en is nu derdejaarsstudent van de bacheloropleiding Dans van Codarts in Rotterdam.

TRANSIT

Delen
 

Op de hoogte blijven?!

Like ons op Facebook